Deel dit artikel
-

‘Telefónica Deutschland vreest blokkade Carlos Slim’

Telefónica Deutschland zou meer willen bieden voor de Duitse dochter E-Plus van KPN. Het hoopt zo te voorkomen dat grootaandeelhouder Carlos Slim de verkoop blokkeert en een bod op heel KPN gaat doen. Dat meldt De Telegraaf vandaag op basis van een artikel in de Spaanse El Confidencial Digital.
 
Die krant spreekt nogal cryptisch over ‘bronnen rond Telefónica’, waarbij nadrukkelijk wordt gesproken over de mogelijke verhoging van het bod. Het is dus onduidelijk of het om concrete plannen gaat.

Grootaandeelhouder América Móvil (AM) verbrak een dezer dagen nogal plotseling de overeenkomst die men met KPN was overeengekomen over samenwerking en het maximale belang in het Nederlandse telecombedrijf. De samenwerkingsovereenkomst was aangegaan voor onbepaalde tijd. Beide partijen hadden een opzegtermijn van twee maanden.

De Mexicanen zouden echter (onaangenaam) verrast zijn geweest door de claimemissie en het principeakkoord met Telefónica over KPN-dochter E-Plus. De verkoop van het Duitse bedrijf blokkeert de plannen van Slim om de Europese markt op te gaan. In het huidige scenario versmalt KPN tot een kleine partij op de Nederlandstalige markt.

Telefónica Deutschland zou nu serieus rekening houden met een blokkade van Slim en de Spaanse El Confidencial Digital denkt dan ook dat de koersverlaging van het aandeel KPN met vier procent met dit scenario te maken zou kunnen hebben.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond