Deel dit artikel
-

Uitrol AH-afhaalpunten bol.com afgerond

Alle Albert Heijns in Nederland zijn voorzien van een afhaalpunt van bol.com. Het Nederlandse (web)winkelend publiek kan nu in zevenhonderd supermarkten terecht.

Dat zegt marketingdirecteur Michel Schaeffer in een vraaggesprek met deze uitgave.

De landelijke uitrol van het fysieke distributienetwerk van bol.com begon in mei, nadat in het voorgaande jaar proeven bij 59 AH’s waren gedaan. De bedrijven keken op locaties van verschillende groottes met verschillende maten van drukte of en hoe het aanleversysteem kon werken.

Schaeffer: “Het zijn vaak items die normaalgesproken als pakketpost worden afgeleverd, al zitten er ook gewoon boeken en muziek bij. De keuze van afleverlocatie levert onze klanten veel gemak op.” De afhaalbalies staan vaak aan het begin van de winkel. Tijdens de proeven bleek al dat een behoorlijk deel van de afhalers doorloopt en gaat winkelen bij AH, gepland of niet.

Hoeveel klanten van bol.com de bestelling in de winkel laten afleveren, houdt Schaeffer voor zich. “Het percentage dat ook echt komt, is ongelofelijk hoog. Dat kan ik wel zeggen.”

De afhaalpunten zijn niet aanwezig in AH To Go’s.

Bij de Engelse supermarkt Tesco heeft het merendeel van de klanten voorkeur om online bestellingen bij warenhuis Tesco Direct op te halen in de winkel. Dat lijkt bij bol.com vooralsnog niet het geval, temeer daar de ophaaldienst nog betrekkelijk nieuw is.

Bol.com is sinds het voorjaar van 2012 in handen van Ahold. De overnameprijs bedroeg 350 miljoen euro. De gezamenlijke activiteiten omvatten zowel de Nederlandse als de Belgische markt. Beiden zijn daar actief.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond