Deel dit artikel
-

Verliezen Twitter lopen op

Twitter heeft het afgelopen kwartaal 168,6 miljoen dollar omzet gedraaid, en over de eerste helft van 2013 zelfs 253,6 miljoen dollar. Het verlies over de eerste negen maanden van het kalenderjaar bedroeg 70,7 miljoen dollar. Dat blijkt uit cijfers die het bedrijf bij de Amerikaanse beurswaakhond heeft ingediend ter voorbereiding van de beursgang.

Twitter begint 25 oktober zijn roadshow voor een notering (TWTR) aan de New York Stock Exchange (NYSE). Een opmerkelijke keuze, omdat vrijwel alle techbedrijven aan de NASDAQ zijn genoteerd. Twitter hoopt één miljard dollar op te halen.

Maar winst hoeven beleggers voorlopig niet te verwachten. Twitter spendeert zijn verdiensten vooral aan onderzoek en ontwikkeling. De R&D-uitgaven stegen van 111,8 miljoen dollar voor de eerste twee kwartalen naar 199,1 miljoen in het derde kwartaal. De verliezen zijn inmiddels al twee keer zo groot als een jaar geleden.

Twitter zal voortaan financiële details publiceren via @dickc, @twitter and @twitterIR.

Deel dit bericht

2 Reacties

Bart van de Casteel

Het lijkt mij dat een aandeelhouder zijn vermogen niet in een verliesgevend bedrijf wilt stoppen. Dus ik ben benieuwd wat de koers wordt in de eerste dagen na de lancering op de beurs.

DURABILIT

Toch bijzonder dat investeerders in het algemeen in concepten investeren waar nog niet bekend van is of deze ooit winst op gaan leveren. In die zin, dat het business model vaak nog niet bekend is. Zo gek is de klassieke economie nog niet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond