Deel dit artikel
-

Vivenda wil huizensite Zuka kopen

Mediabedrijf Vivenda tekent een intentieverklaring tot overname van huizensite Zuka. De directeur van Zuka, Ron van Veldhoven, wordt na afronding van de transactie bestuursvoorzitter van het beursgenoteerde bedrijf.

Dat maakten de bedrijven eerder vandaag bekend. Vivenda koopt Zuka, wiens eigenaar Vero Holding in ruil een converteerbare obligatielening krijgt. Wanneer de lening wordt omgezet in aandelen, vertegenwoordigt deze een waarde van 67 procent van het eigendom van Vivenda Media Groep.

Of de overname daadwerkelijk doorgaat, hangt af van het resultaat van het boekenonderzoek.

Ook de details van de overname worden in de komende wekennog verder uitonderhandeld.

Het afrondingsproces dat daar op volgt, duurt naar verwachting twee maanden. Na de formele afronding van de overname treedt André Mirck terug als directeur van Vivenda en neemt Ron van Veldhoven, baas van Zuka, het roer over. Zuka is landelijk ook bekend als shirtsponsor van Vitesse van Arnhem.

De officiële liefdesverklaring leest: “De overname van Zuka past in het eerder gepubliceerde beleidsvoornemen om belangen van online en offline producten samen te voegen en past binnen de voorgenomen herpositionering van Vivenda. Vivenda zet hiermee een belangrijke stap in de uitvoering van haar lange termijn strategie.

De aansluiting bij Vivenda Media Groep biedt Zuka de mogelijkheid om nieuwe producten en diensten versneld te introduceren. Met de vergrote slagkracht en schaalgrootte is de onderneming beter in staat in te spelen op de marktontwikkelingen. Daarnaast sluiten de activiteiten van Zuka en Factotum goed aan“.

Zuka-baas Van Veldhoven wordt na afronding van het hele proces voorzitter van een beursgenoteerd fonds. Hij hoopt het fonds nieuw leven in te blazen. De cijfers laten zien dat Vivenda Media Groep over de eerste zes maanden van 2010 een omzet boekte van 0,8 miljoen euro. Het eigen vermogen is 3,2 miljoen euro groot.

In de details van de intentieverklaring staat dat Vero Holding een lening verstrekt van 350.000 euro voor Vivenda-dochter Factotum. Bovendien treft men een schikking met de curator van Publishing Partners Nederland, waarmee een einde komt aan een geschil van drie jaar. Binnen de schikking betaalt Vivenda 100.000 aan de curator en draagt zijn aandelen in Newconomy Ventures voor de verkoopprijs van 1 euro over aan de curator.

Foto: digallagher (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Pieter de Wit

Wat een apart verhaal, 67 procent van de aandelen in ruil voor een belang in een website die helemaal NIETS voorstelt qua bezoekersaantallen.  Ik las laatst ook dat Zuka.nl voor 1 miljoen euro anderhalf jaar hoofdsponsor is van voetbalclub Vitesse is. With all the respect, maar hoe kan zo'n kleine site (afhankelijk van advertentie inkomsten) een miljoen aan sponsoring uitgeven? p.s. ik heb geen Vivenda aandeeltjes.  

Sandra

@Pieter Hoezo klein? In het artikel lees ik geen cijfers qua bezoek… Vraag anders kvk uittreksel eens op voor omzetgegevens…

Oli4B

@Pieter Leuk dat je stelt dat Zuka niets is maar ik zou me eens verdiepen Vivenda, bekijk het koers verloop eens 🙂 Dat is nml nog veel minder dan Zuka en ja ik heb wel aandelen ….

google

werkelijk een vreemd verhaal. zuka heeft nooit goede bezoekersaantallen behaald. google ron v veldhoven

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond