Deel dit artikel
-

Publicatie kwartaalcijfers Vivenda Mediagroep vertraagd

De publicatie van de kwartaalcijfers van Vivenda Mediagroep, waar huizensite Zuka deel van uitmaakt, is met enkele dagen vertraagd.

Dat bevestigt bestuursvoorzitter Ron van Veldhoven tegenover deze uitgave. De reden voor de vertraging ligt bij ‘externe toeleveranciers’.

Mediabedrijf Vivenda Mediagroep had afgelopen zaterdag de financiële cijfers over het eerste kwartaal willen publiceren. Zo staat het althans in de eigen agenda. De publicatie van de verrichtingen van Zuka, Vivenda en Factotum wordt volgens Van Veldhoven met enkele dagen uitgesteld.

Van Veldhoven werd vorig jaar de bestuursvoorzitter van het beursgenoteerde Vivenda Mediagroep toen hij zijn huizensite Zuka.nl verkocht. Zijn bedrijf Vero Holding kreeg twee derde van Vivenda in handen.

Vorige week moest het bedrijf nog bekend maken dat het niet voldoende liquide is om de vaste en variabele kosten te dekken. Dat vertraagt de uitvoering van de nieuwe strategie, klonk de toelichting.

Niettemin richtte het bedrijf afgelopen kwartaal een joint venture op in Duitsland. Sjoerd Hylkema (video) gaat Vivenda Deutsland bestieren. Daarnaast tekende Vivenda in maart nog een intentieverklaring om mobiele app-bouwer Applisive te kopen.

In de afgelopen week kocht investeerder Jurriaan Oerlemans een vertegenwoordigd belang van 9 procent in Vivenda Mediagroep door een deel van een converteerbare obligatielening van Vero Holding over te nemen. In dezelfde week zetten de twee obligatiehouders Theodoor Gilissen en Fairbanx hun leningen om in aandelen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond