Deel dit artikel
-

Vodafone Nederland heeft last van de recessie

Vodafone Nederland boekte in het afgelopen kwartaal een operationele omzet van 448,7 miljoen euro, een daling van 3,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig boekjaar. Het telecombedrijf wijt de resultaten aan de voortdurende recessie.

Het totale aantal aansluitingen in het eerste kwartaal van het huidige boekjaar steeg licht naar ruim 5,3 miljoen, 0,4 procent meer dan in het eerste kwartaal van het vorige boekjaar. Volgens Vodafone kiest 55 procent van de nieuwe abonnees voor een zogenoemd RED-abonnement (onbeperkt bellen en sms’en in Nederland en 2 GB data met een snelheid tot maximaal 28,8 Mbps).

Nederland is overigens geen uitzondering wat betreft omzetcijfers. Heel Europa is ‘moeilijk’, zo laat Vodafone International in een verklaring (pdf) weten. Noord- en Centraal-Europa noteerden gemiddeld drie procent minder omzet. Nederland doet het echter beter dan Duitsland, dat vijf procent moest inleveren door hevige concurrentie, en ook Engeland scoorde slechter. Erg slecht doet Zuid-Europa het. Vodafone meldt wel groeiende omzetten in opkomende markten als Turkije en India. De groeicijfers liggen daar tussen de dertien en vijftien procent. In Australië verloor Vodafone meer dan een half miljoen klanten.

De totale omzet bedroeg 11,1 miljard pond. Winstcijfers (per land) worden door Vodafone nooit gepubliceerd bij de presentatie van de kwartaalcijfers. De schuldenlast van de onderneming is wel afgenomen, van 2,1 miljard pond in het vorige kwartaal tot 24,9 miljard eind juni.

Deel dit bericht

3 Reacties

Dennis

Vind het erg veel 55 procent. Het zijn nog al duren abonnenten ik ben zelf overgestapt naar T-Mobile dat scheelt 50 Euro per maand met een Red abonnenten. En dan heb precies het zelfde parket als bij T-Mobile.

van Deurzen

@Dennis: “dat scheelt 50 Euro per maand” lijkt me sterk voor een RED abonnement van 59 euro, betaal jij bij T-Mobile 9 euro?

Dennis

Het zat zo. Een Red Business Super van € 79,00 per maand plus 10 euro per maand voor gratis iPhone is € 89,00 per maand 10.50 voor verzekering € 99,50 en dan nog 6 voor vast op mobiel is € 105,50 ex btw is totaal 127,65. Bij T-Mobile ben voor dit zelfde abonnement 59.00 per maand kwijt € 59,00 plus 3,95 verzekering ook onbeperkt bellen en 2 GB web. Ruim € 75.00 voordeliger dus dan wat is gek als voor Vodafone zal gaan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond