Deel dit artikel
-

Vodafone Nederland investeert 270 miljoen extra in netwerk

Om zijn positie verder te versterken, investeert Vodafone Nederland de komende drie jaar circa 270 miljoen euro extra in zijn mobiele en vaste netwerk. Die extra investeringen gebruikt het bedrijf voor de uitrol van zijn netwerkinnovatieprogramma Fast Forward, waar de uitrol van het 4G-netwerk onderdeel van is.

Vodafone wil zich minder afhankelijk maken van KPN. Met de overname van Wiericke B.V. eerder dit jaar zette Vodafone al een belangrijke stap om zelfstandiger te opereren op de triple play-markt.

De investeringen worden gedaan in een sterk teruglopende markt. Vodafone Nederland boekte in het eerste halfjaar (van april tot en met september 2013) van het boekjaar 2013/2014 een operationele omzet van 893,5 miljoen euro, een daling (organisch) van 4,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig boekjaar. De totale markt kromp in deze periode met 6,5 procent. Het totale aantal Vodafone-aansluitingen daalde eveneens licht naar bijna 5,3 miljoen.

Abonnees verbelden afgelopen kwartaal zeven procent minder minuten dan vorig jaar.

Het aantal verzonden sms’jes halveerde in de drie maanden tot september bij. Waar er vorig jaar nog 931 miljoen tekstberichtjes werden verstuurd, kelderde dat aantal tot 594 miljoen dit jaar.

Mobiel dataverkeer, de optelsom van down- en uploadvolume, verdubbelde bijna in diezelfde periode.

Een klant levert Vodafone Nederland gemiddeld 25,50 euro per maand op aan omzet.

De recessie heeft nog steeds impact op het uitgavenpatroon van klanten, wat zich vertaalt in een sterk stijgende populariteit van Vodafone’s budgetmerk hollandsnieuwe. Op de zakelijke markt groeide Vodafone het hardst in het kleinzakelijke en -segment. In dat laatste segment groeide het aantal klanten met meer dan 50 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig boekjaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond