Deel dit artikel
-

YouTube helpt Esmée Denters naar Oprah

Vijftien maanden geleden was ze een onbekende scholier, vanavond zit de Nederlandse YouTube-ster Esmée Denters bij Oprah Winfrey in de show.

Ter gelegenheid van de lancering van haar eigen YouTube-kanaal wijdt Oprah Winfrey vanavond een uitzending aan YouTube-sterren. Het Oprah-kanaal op de Google-site zal filmbeelden van achter de schermen tonen en aankondigingen van komende items in het programma.

De Nederlandse zangerers Esmée Denters zat tijdens de opnames schouder aan schouder met de mensen aan wie ze haar succes te danken heeft: YouTube-oprichters Chad Hurley en Steve Chen. In dezelfde uitzending zitten onder meer de danser van Evolution of Dance en de Britse telefoonverkoper Paul Pots.

Denters, afkomstig uit de omgeving van Arnhem, opende in de zomer van 2006 een kanaal op YouTube. Daarop covert ze liedjes van bekende artiesten. In het voorjaar van 2007 tekende ze een platencontract met Tennman/Interscope Records, het label van Justin Timberlake. Momenteel is de zangeres de artiest met de meeste YouTube-abonnees.

Deel dit bericht

3 Reacties

Richard van den Boogaard

Benieuwd wanneer deze aflevering op de Nederlandse buis geprogrammeerd zal worden. Je moet het ijzer smeden als het heet is, zou je zo denken. Nu dat er veel media-aandacht is, zou ik het wel weten als TV zender. Of kunnen we vanaf morgen de complete uitzending (in delen) op YouTube bekijken?

MvD

Er staat alleen een stukje online van Esmee en Oprah na de show http://www.youtube.com/watch?v=jXLeYp2NMg4

Marco

correct me if i'm wrong. Maar was het niet juist omgekeerd? Interscope had Esmee op youtube gezet?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond