Deel dit artikel
-

YouTube voor huizenmarkt

Bouwhuis uit Apeldoorn ontwikkelt een internet platform voor videopresentaties van te koop staande woningen. Deze Nederlandse YouTube voor de woningmarkt is géén verkoopsite, maar dient als informatiebron voor huizenzoekers.

Bouwhuis begeeft zich met de nieuwe site Housemovie.nl nadrukkelijk niet op het speelveld van de makelaars. De site bevat een zoekmachine waar op diverse manieren naar woningen kan worden gezocht. Het resultaat is een videopresentatie van de geselecteerde woning, samen met adres en contactgegevens van de makelaar en/of de verkopende eigenaar.

Steeds meer te koop staande woningen wachten  langer op een koper, soms al meer dan een jaar. Het inplannen van eerste en tweede bezichtigingen overdag is vaak een probleem wegens drukke agenda’s van kopers en verkopers. `Open Huis’ acties sorteren nauwelijks effect, zo stelt Bouwhuis, een bedrijf investeert in winkels, kantoren en bedrijfsruimten.

Foto’s van te koop staande huizen zijn vaak te rooskleurig. Bewegend beeld is volgens het bedriijf eerlijker, overtuigender en biedt verkopers meer kansen.

Videopresentaties van te koop staande huizen op makelaarssites blijven door hun kosten tot nu toe beperkt tot de (zeer) hoge prijssegmenten. Bij Housemobie.nl betalen huizenverkopers een eenmalig bedrag voor de film en een vast maandbedrag voor plaatsing van de film op de site. Daarnaast kunnen ze DVD’s met daarop de film bestellen. Onder elke filmafbeelding van een te koop staand huis komt een link naar de plattegrond(en) van het huis en naar Google Earth, waar het huis direct kan worden gevonden.

 

Deel dit bericht

2 Reacties

Peter-Jan

Ik zie de nieuwswaarde niet van dit artikel.Deze optie is al mogelijk bij het Apeldoornse bedrijf Spotnu.nl.Ook daar kunnen huizen met een video gepresenteerd worden.Op Spotnu.nl kun je een video voor je huis plaatsen. Voor de makelaar is er een bijkomend voordeel dat de video ook op hun eigen site kan draaien. Ze krijgen dan een streamer in hun site waarin de video draait. Dit is geen verzwaring voor hun eigen site, aangezien de video's op de servers van Spotnu.nl draaien. In plaats van een video op de site kunnen ze ook kiezen voor een link naar de video op Spotnu.nl. Voor particulieren kan de link van de video overal geplaatst worden. Spotnu.nl host de video voor ? 21,– per maand en een huis filmen kost bij Spotnu.nl ? 150,–. Uiteraard kunnen de makelaars en de particulieren zelf ook de video's aanleveren. Voor makelaars is er de mogelijkheid om een draaidag te organiseren waarin 4 huizen voor ? 500,– gefilmd, gemonteerd en geplaatst worden. Ik ben zeer benieuwd wat de prijstelling van dit bedrijf wordt. 

geenzelf

Krijg niet echt hoogte van de doelstelling.  Worden er nu filmpjes gespiderd van andere websites en centraal hier geplaatst. Dit is het eerste wat ik dacht, aangezien op de site staat: Kijk binnen bij 35.000 woningen? Lijkt me sterk dat je zomaar filmpjes overal weg mag gaan plukken.  Dus dan is het gewoon een van de zoveel bedrijven die een filmpje voor woningen maakt. Daarvan zijn volgens mij al 10+ grotere jongens in de markt. Met 10+ bedoel ik bedrijven die zich helemaal richten op woningfilmpjes en spotnu die algemene bedrijfsfilmpjes maakt. Dus dan vraag ik mij, net als Peter-Jan die gelijk even zwaar reclame loopt te maken, ook af wat de nieuwswaarde is van dit artikel.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond