Industry Wire

Geplaatst door Squla

Vernieuwd Squla biedt leerling extra stimulans met uitlegvideo’s en beloningssystemen

Extra stimulans
Leerlingen kunnen met Squla hun kennis toetsen en verbreden. De nieuwe versie stimuleert leerlingen om vakken waar zij moeite mee hebben extra te oefenen, doordat zij beloond worden met meer punten en badges (speciale “virtuele” beloningen die ze kunnen verzamelen en online kunnen delen) voor bijzondere prestaties. Doordat de quizzen en oefengames uit levels bestaan, ervaren de leerlingen progressie hetgeen hen stimuleert om meer en vaker te spelen.

Instructiefilmpjes
De vernieuwde online leeromgeving bevat instructiefilmpjes die de grootste struikelblokken per vak uitleggen, zoals het gebruik van het ex-kofschip voor de correcte spelling van Nederlands werkwoorden en het gebruik van Franse bezittelijke voornaamwoorden. De uitlegvideo’s zijn leerzaam, gemakkelijk te volgen en bevatten de nodige humor. Ze zijn ontwikkeld door de onderwijsspecialisten van Squla, op basis van feedback van kinderen, ouders en leerkrachten.

Squla voor het voortgezet onderwijs
Met Squla voor de brugklas kunnen scholieren de lesstof van de vakken Frans, Engels, Nederlands en Wiskunde oefenen. Zo kunnen scholieren binnen de module moderne vreemde talen Frans en Engels de categorieën grammatica, woordenschat en conversatie spelen. Bij Nederlands zijn de categorieën grammatica, woordenschat en begrijpend lezen beschikbaar. De module Wiskunde bestaat uit vragen over ruimtefiguren, negatieve getallen, lijnen, hoeken en tabellen. Het aantal modules wordt in het najaar uitgebreid met de vakken Duits, Aardrijkskunde, Biologie, Geschiedenis en Maatschappijleer. De quizvragen voor het voorgezet onderwijs zijn beschikbaar op drie niveau’s: vmbo bk, vmbo gt en havo/vwo, waarbij de vragen zijn afgestemd op het niveau van de leerweg. Bovendien heeft Squla voor de brugklas ook een Cito-module.

“Voor ieder kind is het een spannende stap naar de brugklas. Met veel nieuwe vakken, boeken en huiswerk. Ouders hebben ons gevraagd een oefenprogramma te ontwikkelen waarmee hun kind de overgang naar de brugklas op een leuke en ontspannen manier kan maken. Op basis van de reacties van onze testgroepen lijken we hier in geslaagd,” aldus André Haardt, directeur en oprichter van Squla.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht