Deel dit artikel
-

Hyves krijgt ‘spaarpot’ voor verjaardagscadeaus

Hyvers kunnen vanaf volgende maand hun verlanglijstje online zetten en via hun profielpagina geld inzamelen om van alle vrienden een verjaardagscadeau te kopen.

Het zoeken van een verjaardagscadeau stelt dagelijks vele mensen voor problemen. Wat koop je eigenlijk voor hem of haar? En: hoeveel wil je aan het presentje besteden?

Geboren als studieproject

Een nieuwe gadget op profielensite Hyves maakt een einde aan die zorgen. Hyvers kunnen vanaf volgende maand hun verlanglijstjes online zetten. Dat lijstje bevat maximaal tien items en is gerangschikt naar de prijs van ieder item. Bezoekers van de betreffende profielpagina kunnen via iDeal of met een sms’je geld overmaken aan de jarige. Rond de verjaardag slaat hij zijn digitale spaarvarken stuk en vervult zijn wens.

Het idee voor deze gadget, YouWish genaamd, is het resultaat van een project aan de Hogeschool Rotterdam, begeleid door het Delftse webbureau TamTam. Emerce schreef hier vorige week over.

Carlo Markaban werkte het idee in een projectgroep uit voor zijn opleiding. Aan Radio Online legde hij gisteren uit (MP3, vanaf 39:08 minuten) : "Je vult het verlanglijstje in, koppelt dat aan je NAW-gegevens en zet het vervolgens op Hyves. Je ziet welke vrienden hoeveel geld hebben overgemaakt."

Premium sms te duur

Geld overmaken geschiedt via iDeal of per sms. Hoe de sms-betaling er in de praktijk uit gaat zien, staat nog niet vast. Premium sms is namelijk te duur, daarvan blijft ongeveer de helft aan de strijkstok van de mobiele operators hangen. Markaban, die naast zijn studie met zijn tweelingbroeg een IT-bedrijf runt, overweegt RaboSmsBetalen in te zetten als aanmerkelijke goedkopere betaaloptie.

Raymond Spanjar van Hyves reageert tegenover Tros’ Radio Online: "Ik vind het een erg leuk idee. Als het aan ons ligt, komt het snel op de site."

Markaban tegen Emerce: "Ik hoop dat we YouWish op enige manier aan de verjaardagsherinneringen van Hyves kunnen verbinden."

De ondernemende scholier wil het digitale verlanglijstje ook technisch beschikbaar maken voor andere online smoelenboeken, waaronder Sugababes/Superdudes.

Een korte videodemonstratie van YouWish staat op Youtube:

 

Deel dit bericht

6 Reacties

Steph

Supervet jongens!! Ik ben heel blij voor jullie! 😀  Fabian, Carlo, Aniek, Mathijs en Maarten. Gefeliciteerd!!!

Joris Toonders

Top idee, klinkt goed. Succes!

CMDer

Whaha! Cool! Zie je, jullie zijn de echte winnaars! Trek maar een lange neus naar Phidi 😛

Wouter

Leuk idee. Alhoewel het basisidee niet nieuw is (kan wel al langer op bijenkorf.nl en andere sites voor bruiloften), blijft het erg slim. Vooral ook omdat je speels kan zien wie wat heeft bijgedragen…

Sjef Kerkhofs

Erg slim jongens…..weer een stap dichter naar Hyves als overkoepelend platform, en weer een stap dichter bij Integratie van de online wereld met de offlinewereld. Inderdaad zoals aangegeven geen nieuw idee, maar wel een slimme zet van een toch al zeer innovatief bedrijf! Goed gejat is nog altijd beter dan slecht bedacht 😉

Gido

Dit is een geweldig voorbeeld van een subliem uitgewerkt schoolproject. In mijn ogen het maximale eruit gehaald wat er in zit. Dit voorspeld veel goed voor jullie in de toekomst. Het idee zelf vind ik origineel, al vergelijk je het met de huidige applicaties. Waar het gewoon net niet werkt zoals jullie het brengen.  mvg 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond