Ochtendgloren: Yahoo-twijfel en Samsung-fraude

Yahoo vindt het moeilijk kiezen tussen eten of gegeten worden. Mogelijke partner Google ook officieel met Salesforce in zee. Een prof biedt 200.000 eigen titels op Amazon.com en Second Life neergang voor Den Haag en Zoetermeer.
Over het ultimatum van Microsoft en het voorstel van Time Warner vergaderde afgelopen weekend het bestuur van Yahoo. Volgens Wall Street Journal zijn ze er niet uitgekomen.
De keuze tussen opgegeten worden door Microsoft voor zo’n 40 miljard dollar en AOL overnemen met een waardering van 10 miljard dollar en een eigen waardering van 50 miljard is niet eenvoudig. Te meer niet daar Microsoft waarschijnlijk hoe dan ook met een vijandig bod zal komen.
Google en Salesforce
En doet News Corp. met MySpace dan mee? MySpace gaat op tv buiten de VS: News Corp tekende met producent ShineReveille in engeland. Maar dit bedrijf wordt geleid door Elisabeth Murdoch, de dochter van News Corp. baas Rupert Murdoch. Ze ziet kansen om met videocontent van Myspace tv-programma’s te maken voor Europese stations.
En hoever wil Google gaan in de steun voor Yahoo/AOL? Onbekend, maar ondertussen gaat Google met Salesforce de krachten bundelen om applicaties te koppelen en gezamenlijk aan te bieden. Dat zou betekenen dat de specifieke crm-applicaties van Salesforce en de veel generieker toepassingen van Google aan elkaar waarde moeten toevoegen. Aardig detail: Salesforce bespreekt dit soort dingen op haar ideeënmarkt.
Fraude bij Samsung
Bazen van grote concerns komen meer en meer onder druk te staan. Bij Samsung zegt de voorzitter van het hele conglomeraat, Lee Kun-hee, persoonlijk consequenties te zullen trekken indien de beschuldigingen van de officier van justitie over omkoping en fraude binnen Samsung waar blijken te zijn.
Lee Kun-hee (66) leidt de Koreaanse groep van nu 59 bedrijven al sinds 1987 en is ook aan zijn pensioen. Dat hij persoonlijk consequenties trekt is logisch gezien zojuist verschenen berichten uit Korea: Lee Kun-hee heeft mogelijk zelf op groteis schaal belasting ontdoken, met bankrekeningen met niet minder dan 1.300 verzonnen namen. Het ging om 150 miljoen won, nu 97.000 euro.
Bij chipmaker AMD vertrekt de Chief Technology Officer Phil Hester. Hij gaat ‘elders mogelijkheden verkennen’, zo heet het mooi. Hester is verantwoordelijk voor verkeerde technische strategieën van AMD. De chipmaker verloor 50 procent van de koers, deed een discutabele overname van ruim 5 miljard dollar en moet nu 20 procent van het personeel ontslaan.
Schrijver van 200.000 boeken
Hoe zo kunstmatige intelligentie? 200.000 boeken op je naam schrijven en daarmee de meest publicerende auteur ooit worden. Dat is Philip M. Parker. Hij is professor aan de beroemde Insead managementopleiding bij Parijs.
Goed, Parker heeft een beetje hulp van computers. Hij laat vooral indexen uit zijn computer rollen. Een zoekopdracht levert bij Amazon de meest afschuwelijke titels op als ‘The 2007-2012 Outlook for Lemon-Flavored Bottled Water in Japan’, te koop voor 495 dollar.
Parker ontwikkelde een algoritme om vrij beschikbare kennis in databanken te verzamelen, en internet is zijn belangrijkste bron. Met meer dan 60 computers en 7 programmeurs stelt Parker de boeken samen. De meeste worden alleen op bestelling gedrukt. Hij werkt aan algoritmes voor romans en poëziebundels. Wordt dat nare woord ‘content’ nog toepasselijk…
Second Life neergang
Ook opmerkelijk Ryanair’s reclamecampagnes om verkeer naar de website te trekken blijven onderwerp van discussie over goede smaak en van juridische procedures. Moest Ryanair eerst Sarkozy flink betalen, nu ligt er de beschuldiging van misleiding: Ryanair beloofde vluchten voor 10 pond op elke dag van de week, maar die waren niet voorhanden op vrijdag en zondag. Misleiding, luidt de klacht. In eigen land komen er klachten over spotjes van New York Pizza.
Uiteraard staat de Groningse tribunefik op YouTube met de nodige ooggetuigenverslagen. En ooggetuigen van een toespraak van Obama zetten schalks een toespraak op internet, terwijl de presidentskandidaat dacht voor een besloten gehoor te spreken.
Antwoorden van een Havo-examen lekten uit. Van het hackfront na een nieuw OV-chip debacle: de Nijmeegse ‘Wouter Teepe’ bende.
En tsja, Second Hype: Den Haag stopt met het besteden van geld (eerder 17.000 euro) en aandacht besteden aan dit fenomeen, en Zoetermeer (25.000 euro) haalt er ook weinig uit. Binnen een paar maanden is het hele Second Life verkocht, denkt deskundige Jacob Kokswijk.
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond