Deel dit artikel
-

Intel ontwikkelt technologie tegen dieven

Intel trekt ten strijde tegen criminelen. De Intel Anti-Theft Technology (ATT) is het nieuwe initiatief waarbij diefstal van een laptop minder aantrekkelijk wordt.

De chipfabrikant werkt aan het idee waarbij de opslag van een laptop afgesloten wordt en mogelijk ook de processor zelf. De technologie is nog niet klaar voor gebruik, maar Intel wil wel haast maken met dit aandachtspunt. Uit onderzoek blijkt dat de bescherming van data hoog in de prioriteitenlijst staat wanneer consumenten een nieuwe laptop aanschaffen.

Dadi Perlmutter, hoofd van Intel’s Mobility Group, vertelde aan Register Hardware dat precieze details nog niet voorhanden waren in dit vroege ontwikkelstadium.

Harde schijven met data encryptie bestaan al, maar dat ontmoedigt ontvreemding van een laptop niet. De schijf kan immers vervangen worden. Met Intel’s initiatief is ook de hardware niets meer waard bij diefstal.

Perlmutter  liet ook doorschemeren dat de chipfabrikant werkt aan een manier om trackingtechnologie te integreren in de ATT. Hoewel die stap verder gaat dan hardware alleen en beland in het domein van de service provider.

Intel krijgt in het project hulp van Fujitsu Siemens en Lenovo, Phoenix en McAfee. Het resultaat wordt verwacht in het vierde kwartaal.

Bron foto: Kylemac (CC)

Deel dit bericht

1 Reactie

van Dale

Misschien is het een goed idee om een artikel kritisch door te lezen voor het gepubliceerd wordt: "dat precieze details nog niet voor handen waren""voorhanden" is een woord. "maar dat ontmoedigd ontvreemding van een laptop niet." moet zijn: "ontmoedigt" "Perlmutter lie took doorschemeren""liet ook" "is ook de hardware niet meer waard""niets meer waard"  "en beland in het domein van de service provider" De tweede d/t fout: "belandt", en "serviceprovider" is een woord En met "Leovo" wordt waarschijnlijk "Lenovo" bedoeld.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond