Industry Wire

Geplaatst door LimoenGroen

De springlevende monumenten van Nederland staan online

Om monumenten springlevend te houden is specialistische kennis nodig. Op het vernieuwde landelijke platform Monumenten.nl deelt het Nationaal Restauratiefonds en haar partners kennis en expertise met particuliere eigenaren. Want goed geïnformeerde eigenaren dragen bij aan kwalitatief herstel en behoud van monumenten. LimoenGroen en Bikkelhart realiseerden het nieuwe platform dat op 1 juli werd gelanceerd.

Nederland staat vol met bijzondere monumenten. Onderhoud en restauratie kosten veel werk en financiering en er zijn veel regels om te volgen. Op Monumenten.nl staat alle relevante informatie voor eigenaren over onderhoud, restauratie, verduurzaming en herbestemming van monumenten. Het online platform biedt voorbeelden, verwijzingen, toelichting op wet- en regelgeving en financiële mogelijkheden. Het doel is om kennis bij (potentiële) eigenaren te vergroten zodat Nederlandse monumenten beter gebruikt, behouden en beleefd kunnen blijven.

Springlevend

De behoefte aan relevante informatie blijkt uit het groeiend aantal bezoekers, in 2019 waren dit er ruim 600.000. Het online platform dat al sinds 2001 bestaat is vernieuwd. De navigatie is een overzichtelijker en zoeken door de monumenten database gaat heel eenvoudig. Specialisten staan nu in de Bedrijvengids, inclusief reviews. De Monumenten Community is geïntegreerd in Monumenten.nl en monumenteigenaren hebben met inspiratieverhalen een eigen plaats gekregen.

Renate Mosterman, online adviseur bij het Nationaal Restauratiefonds: “Met een fris en eigentijds ontwerp met een up-to-date technisch fundament dat prettig werkt voor redacteuren kunnen wij onze ambitie waarmaken: Alles over monumenten onder één dak!”

Makkelijk en aangenaam
Monumenten.nl neemt monumenteigenaren als uitgangspunt. Want goed geïnformeerde eigenaren zorgen beter voor hun monument. Het online platform maakt het ze makkelijk en aangenaam. Op basis van gedegen onderzoek en treffende personas is ook voor deze markt een customer journey uit te werken. Bikkelhart uit Amsterdam deed dit in opdracht van het Restauratiefonds en werkte op basis van de nieuwe online doelstellingen en het voorwerk een ontwerp uit dat het mensen makkelijk en aangenaam maakt. Voor zowel de (potentiële) monumenteigenaren als partners. Ook de redactie krijgt met het nieuwe platform de mogelijkheid altijd en overal, snel relevante updates aan te brengen.

Laurens Verweij van Bikkelhart: “We maken het niet vaak mee dat een ontwerp ook precies staat zoals bedacht. Dat komt vooral door een goede samenwerking tussen creatie en implementatie waarbij Bikkelhart en LimoenGroen samen met het Restauratiefonds als één team zijn opgetrokken.”

Zoeken als React app
Het zoeken in de website is gebaseerd op Search API in combinatie met een Solr backend. Alle zoekschermen zijn opgebouwd door middel van een React applicatie die praat tegen een custom REST endpoint. Alle zoekfunctionaliteit (zoals bijvoorbeeld ook de overzichten van bedrijven of monumenten) maken gebruik van dezelfde React app. Elke vorm heeft een eigen configuratie (configuration entity) waarin het gedrag van de applicatie bepaald (wel of geen zoekvak, wel of geen overlay, welke facets, etc.). Bekijk het resultaat op monumenten.nl.

LimoenGroen
LimoenGroen realiseert digitale platformen voor diverse brancheorganisaties waaronder Veilig Verkeer Nederland, het Nederlands Huisartsen Genootschap en Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland.

Wij vinden dat het internet open moet zijn voor iedereen. Alles wat wij maken moet makkelijk en aangenaam zijn. Dat doen wij uitsluitend met inzichten van mensen en data, niet omdat onze klanten dat willen. We halen alles uit elke euro, nu en als het staat. Daarmee kunnen we meer doen voor online doelstellingen en maken we slimmere keuzes.

Video: https://youtu.be/vhVuDcSJQK4

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht