Deel dit artikel
-

Webkastjes slaan niet aan

Deze week is hij nog te zien op de CeBIT in Hannover, maar daar blijft het bij: 3Com heeft de productie van zijn fraai ogende webpad Audrey stopgezet. Er bleek nauwelijks vraag te zijn naar deze draadloze webterminal die in november op de Amerikaanse markt werd geïntroduceerd.

3Com zegt dat om het product goed in de markt te zetten er te veel geld geïnvesteerd zou moeten worden. Ook Gateway heeft de ontwikkeling van webpads op een laag pitje gezet. Het bedrijf levert sinds kort de Gateway Connected Touch Pad in combinatie met een abonnement op America Online.

Het Texaanse bedrijf Netpliance Inc, de onderneming achter de i-opener, kampt eveneens met tegenvallende verkopen en zou volgens Amerikaanse bronnen zelfs in financiële problemen verkeren. Alleen Compaq zegt redelijk te scoren met de onlangs gelanceerde iPAQ.

Ook Deutsche Telekom heeft nog steeds vertrouwen in de markt, getuige de T-Sinus Pad met Windows CE die deze in Hannover werd getoond. Volgens IDC zijn er vorig jaar tussen de 150.000 en 200.000 webkastjes verkocht. Analisten schrijven de webkastjes dan ook nog niet af.

Het grootste probleem is volgens hen dat de apparaten worden verkocht in combinatie met langlopende Internet abonnementen. Gebruikers zitten vaak drie jaar lang vast aan een provider. Bovendien zijn de prijzen van de kastjes te hoog. Voor pakweg 1000 gulden zijn tegenwoordig al simpele pc's te krijgen.

Deel dit bericht

3 Reacties

Ad

Henk-Jan Janssen

Wanneer krijgen we nu eindelijk eens de mogelijkheid om artikelen te e-mailen naar anderen?

De redactie

reactie op Henk-Jan Janssen: Overmorgen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond