FinTech Pliant lanceert digitale creditcardoplossing in Nederland

Berlijn, 24 oktober 2022 – De in Berlijn gevestigde FinTech Pliant lanceert zijn digitale creditcardoplossing in Nederland. De uitbreiding naar Nederland is onderdeel van een grotere uitbreiding in Noord-, West- en Zuid-Europa. Het bedrijf is opgericht door door Malte Rau en Fabian Terner en biedt sinds 2020 een digitale totaaloplossing voor zakelijk creditcardbeheer in Duitsland en Oostenrijk aan. Met deze Europese uitbreiding maakt Pliant de oplossing beschikbaar in Nederland, Luxemburg, Finland en Portugal. Naar verwachting zullen tegen het einde van het jaar minstens nog twee landen volgen.
Volledig creditcardbeheer
Met de lancering biedt Pliant Nederlandse bedrijven een digitale creditcardoplossing voor maximale flexibiliteit en besparingen. Naast fysieke creditcards geeft Pliant virtuele zakelijke creditcards uit waarop limieten individueel en eenvoudig kunnen worden aangepast. Bonnen kunnen ook volledig digitaal via de app worden geüpload. Alle transacties en bonnen worden direct aan medewerkers toegewezen, waardoor het zoeken naar bonnetjes aan het einde van de maand verleden tijd is. De diensten van Pliant kunnen naadloos worden geïntegreerd in bestaande financiële- en boekhoudsoftware.
Logische vervolgstap
Pliant breidt uit naar onder andere Nederland, vanwege de technische affiniteit en omdat veel in Nederland gevestigde organisaties werken met back-office systemen die vergelijkbaar zijn met die in Duitsland. Aan alle wettelijke vereisten is voldaan om de digitale versie van een creditcard in Nederland en de andere landen aan te bieden, om zo een simpele integratie in bestaande financiële- en boekhoudsystemen te garanderen.
“De technologie van Pliant zoals we die in Duitsland hebben opgebouwd, sluit naadloos aan bij de Nederlandse standaarden en de andere landen waar we lanceren”, legt Malte Rau, mede-oprichter en CEO van Pliant, uit. Aangezien Duitsland een EU-lidstaat is met al zeer hoge normen, is de marktintroductie plug-and-play. Als Pliant zou uitbreiden naar andere niet-Europese markten, zouden de wettelijke vereisten iets anders zijn. Dan zou het bedrijf moeten vertrouwen op zijn eigen nationale bank, die met zijn licentie een garantie biedt voor nieuwe markten. “In elk land moet worden nagegaan of de normen in de desbetreffende situatie worden gegeven”, voegt Rau eraan toe.
Berlijn als hoofdkwartier
Als gevolg van de uitbreiding worden nieuwe lokale teams aangesteld, ook in Nederland, maar het meeste regelgevende werk wordt centraal gedaan vanuit Berlijn. “Hoewel we ons in turbulente economische tijden begeven, heeft Pliant het vertrouwen om naar het buitenland uit te breiden, zij het met een aangepaste aanpak”, licht Raphael Achteresch, Business Development Manager Nederland van Pliant, toe.
Nieuwe markten, nieuwe doelgroepen
Nieuwe markten betreden betekent ook nieuwe kansen creëren. Het brede portfolio van Pliant bestaat uit grote en kleinere bedrijven, met name high-tech, e-commerce, SaaS en marketingbureaus. Hoewel Pliant op zoek is naar nieuwe spannende industrieën, blijft het bedrijf toch trouw aan zijn lijn. “Op een paar start-ups na die deel uitmaken van ons portfolio, zijn onze klanten bedrijven met tientallen jaren ervaring”, zegt Rau.
— einde persbericht —
Over Pliant
FinTech-bedrijf Pliant is in 2020 opgericht door Malte Rau en Fabian Terner en biedt bedrijven een digitale creditcardoplossing voor maximale flexibiliteit en besparingen. Naast fysieke kaarten biedt Pliant virtuele corporate creditcards waarop limieten individueel en eenvoudig kunnen worden aangepast. Bedrijven profiteren vanaf de eerste betaling van aantrekkelijke cashbacks. Bonnen kunnen ook volledig digitaal via de app worden geüpload – alle transacties en bonnen worden direct aan medewerkers toegewezen, waardoor het vervelende zoeken naar bonnetjes aan het einde van de maand verleden tijd is. De diensten van Pliant kunnen naadloos worden geïntegreerd in bestaande financiële en boekhoudkundige software.
Ga voor meer informatie naar: https://www.getpliant.com/
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.