Industry Wire

Geplaatst door Digidentity

Consumentenveiligheid en gemak centraal bij nieuwe samenwerking Digidentity en Linckr

DEN HAAG – Digidentity en Linckr zetten de financiële en juridische dienstverlening op z’n kop met de nieuwe consumentenapp ‘Linckr’. Met Linckr bewaren consumenten hun persoonsgegevens veilig in één digitale kluis en beslissen ze zélf welke gegevens ze delen en met wie. Hierdoor worden complexe transacties waarbij je online persoonlijke gegevens moet delen, zoals het kopen van een huis, makkelijker en veiliger voor consumenten.

Vanuit de overtuiging dat het eenvoudiger moet kunnen om bij verschillende instanties te bewijzen wie je bent, zonder de controle over je persoonlijke gegevens te verliezen, werd het consumentenplatform Linckr ontwikkeld. Op dit platform bewaren consumenten hun persoonsgegevens veilig en makkelijk, zodat ze zelf de baas blijven over hun gegevens en transacties. Vanuit hetzelfde platform kunnen zowel consumenten als organisaties informatie uitwisselen, documenten ondertekenen en online begeleiding krijgen.

Veilige persoonsidentificatie
De kern van Linckr is het veilig bewaren en verstrekken van onder andere persoonsgegevens. Digidentity is al jarenlang koploper op het gebied van online identificatie en was voor Linckr daarom een logische partner. Met klanten zoals de (Britse) overheid, verzekeraars en Adobe draagt Digidentity succesvol bij aan een duurzaam en veilig digitaal ecosysteem. De online identiteitsverificatie en elektronische handtekeningen die Digidentity aanbiedt, sluiten naadloos aan bij de behoefte van Linckr. Zo voorziet Linckr in een positieve klantervaring met maximale online veiligheid, waarbij het gebruiksgemak voor de klant centraal staat.

“Ons doel was om het proces van complexe transacties ongekend makkelijk en behapbaar te maken. Een platform waarbij de consument baas blijft over zijn of haar transacties en gegevens. Met enthousiasme hebben we in Digidentity de juiste partner gevonden om dit voor elkaar te boksen,” aldus Robert Heinen, Managing Partner en Co-founder bij Linckr

“Linckr en Digidentity geloven beide in het veilig digitaliseren van de maatschappij. Dat maakt deze samenwerking zo geslaagd. Samen stellen we de consument voorop en laten we zien dat digitalisering de wereld makkelijker maakt, zonder de veiligheid uit het oog te verliezen. We zijn trots dat we deze reis samen met Linckr mochten aangaan”, zegt Fred Slikker, Managing Director Digidentity.

Voor meer informatie over Linckr, zie www.linckr.com.

—————————————————————————————————————-

Over Digidentity
Digidentity, onderdeel van Solera Holdings Inc., is Europa’s leidende online identiteiten platform en combineert optimale gebruikersgemak met hoogstaande beveiliging. Digidentity is een leverancier en partner voor GOV.UK Verify, Staat der Nederlanden, Cloud Signature Consortium, DIACC, en meer. Alleen al afgelopen jaar zijn er meer dan 300 miljoen authenticaties uitgevoerd en beveiligde Digidentity de digitale identiteit van meer dan 25 miljoen mensen van 180+ nationaliteiten wereldwijd. Digidentity is een eIDAS gecertificeerd Qualified Trust Service Provider (QTSP).

Over Linckr
Urben Prime B.V. is het bedrijf achter het consumenten platform Linckr. Linckr is een Nederlands platform, ontwikkeld door experts uit diverse ICT-sectoren met tientallen jaren ervaring in de commerciële sector en overheid. De consument staat bij Linckr volledig centraal: Het delen van data vanuit één overzichtelijke app waarbij je als burger/consument alle stappen overzichtelijk ziet en waarbij je alle gegevens bij de hand hebt en kunt delen.
Dienstverleners binnen de commerciële sectoren kunnen zich met Linckr onderscheiden. Positief opvallen vraagt niet alleen om de perfecte klantreis maar ook om correcte en real-time data. Wij brengen de perfecte klantreis sneller dichterbij én het wordt makkelijker om te voldoen aan alle wet- en regelgeving, zoals AVG, Wwft, PEP en UBO. Ook voldoen dienstverleners met Linckr aan de verwachtingen die consumenten vandaag de dag hebben als het gaat om klantreizen die naadloos aansluiten op hun behoeften.
Veiligheid komt bij Linckr op de eerste plaats. Linckr voldoet aan alle veiligheid én privacyrichtlijnen en regels en wordt daarop gecontroleerd.
Linckr biedt consumenten, partners en dienstverleners een aanzienlijke toegevoegde waarde.

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht