Zorgverzekeraars zetten Social Media meer in bij overstapcampagnes

Tijdens de komende campagnes om klanten over te laten stappen of te behouden, gaat 70% van de zorgverzekeraars Social Media meer inzetten dan in vorige jaren. Dat blijkt uit een gerichte analyse van de zorgmarkt in het onlangs gehouden onderzoek van ITDS Business Consultants naar het gebruik van Social Media in de verzekeringsbranche.
Vorig jaar zijn door de zorgverzekeraars gezamenlijk honderden miljoenen aan reclamekosten uitgegeven om klanten te behouden of te verleiden. Als alternatief voor de hoge kosten voor tv, radio en Google advertising, hebben verzekeraars aangegeven dit jaar meer van Social Media gebruik te gaan maken. Facebook is veruit het meest favoriete kanaal dat wordt gekozen.
Webcare nog een gemiste kans
Arjen de Boer, commercieel directeur van ITDS, juicht deze ontwikkeling toe: “Tegen minder kosten kunnen de klanten nog beter worden bereikt. En de niet in reclamegelden geïnvesteerde budgetten zouden weer kunnen worden gebruikt ten behoeve van de consument. Wat mij daarnaast opvalt, is dat webcare nog te weinig wordt ingezet. Er heersen in deze periode heel veel vragen over vrije zorgkeuze en over restitutie- versus naturapolis. Daarover gaan de mensen bellen. De callcenters zijn in de overstapperiode dan ook overbezet. Er wordt daarvoor te weinig gebruik gemaakt van Social Media en webcare, dat is een gemiste kans. Met webcare en meer uitleg online kunnen de klanten beter over de diverse onderwerpen worden geïnformeerd.”
Het zogenaamde ‘hunt’-seizoen van de zorgverzekeraars begint begin november. DSW heeft zoals gebruikelijk als eerste verzekeraar de premie bekend gemaakt. Chris Oomen, bestuursvoorzitter van DSW, gaf aan dat de premie dit jaar niet verhoogd zal worden. De andere verzekeraars zijn nu druk aan het rekenen.
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.