Deel dit artikel
-

150.000 gebruikers tracker-app voetbalteams Mingle

Tracker-up Mingle is afgelopen jaar enorm gegroeid, tot nu ruim 150.000 spelers, coaches en teamouders. Het bedrijf uit Utrecht activeert deze zomer zijn eerste premium feature in de app.

Tegen het einde van de zomervakantie is elk jaar een spannend moment voor de mensen achter Mingle. Dan komen de voetbalteams overal in Nederland voor het eerst weer samen voor trainingen, oefenwedstrijden en begint het plannen van de competitie. De app speelt hier een faciliterende rol. De makers proberen hem onmisbaar te maken.

“We zijn er voor de plezierteams en voor de performanceteams”, vertelt oprichter Freek Bijl aan Emerce. Zijn technologie zorgt ervoor dat iedereen met een smartphone spelers en de bal kunnen volgen en het spel kan analyseren. Dat gebruiken ze om het spel te verbeteren. Handig voor trainers, coaches en spelers die steeds meer en beter willen.

Daarnaast zit er een sterk sociale component in. Daarmee plannen ze trainingen en rijbeurten, doen teammanagement en ze leggen standen en wedstrijdverslagen vast. Live van langs de zijlijn wordt een toeschouwer heel even sportjournalist die in tekst en beeld verslag uitbrengt. Dat zendt hij via de app uit naar iedereen die in dat ene team is geïnteresseerd.

Nieuw aan de app is de premium feature Team Boost. Er komen er drie. Deze feature kost per team zeven euro per maand en gaat in augustus live. Een speler kan die feature betalen en activeren voor zijn team of een coach doet dat.

Bijl: “Team Boost geeft meer inzicht in prestaties. Coaches, bijvoorbeeld, kunnen varianten van opstellingen bewaren en favorieten vastleggen. Maar ook het aantal gespeelde minuten per speler, kaarten en wissels.” Hij vergelijkt het met de iPads waarmee coaches uit ’s werelds topteams langs de zijlijn werken.

Komend jaar volgt er een geavanceerder Team Boost-abonnement en een abonnement voor individuele spelers. “Dat draait om professionelere en persoonlijke statistieken en content. Denk bijvoorbeeld aan het vastleggen van je versnelling en topsnelheid. Dat leggen we vast met de camera, maar we hebben ook een deal met een bekende sensorfabrikant. Nee, ik mag de naam niet noemen.”

De app wordt voornamelijk gebruikt in Nederland, gevolgd door het VK en de VS.

Komend jaar willen Bijl en zijn campagnons (onder wie Nicky Rog, foto rechts) hun app actiever gaan promoten. “We zoeken invloedrijke mensen die zich aan ons willen binden. Aan het begin van het nieuwe seizoen maken we namen bekend.”

“Overigens zien we dat Mingle bovengemiddeld populair is in vrouwenvoetbal. Ik vermoed dat komt doordat er voor mannen al veel geregeld is. Onze app helpt vrouwenteams een structuur efficiënt op te zetten.” Daarnaast is de – noem het – sociale component populair, waarin teams belevenissen uit de eerste, tweede en derde helft met elkaar delen.

In 2025 breidt Mingle uit naar hockey.

De Utrechtste start-up haalde afgelopen twee jaar drie miljoen euro venture capital op.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond