Deel dit artikel
-

Toezichthouder AFM richt zich meer op innovatie en fintech

Toezichthouder AFM gaat zich meer richten op innovatie en fintech. Dat blijkt uit de Activiteitenkalender die vorige week is gepubliceerd.

Een belangrijk nieuw aandachtspunt is volgens bestuursvoorzitter Merel van Vroonhoven het Programma Innovatie en Fintech, dat zich richt op nieuwe toetreders op de financiële markt. Kansen voor consumenten ontstaan en traditionele verhoudingen worden onder druk gezet. ‘Het is belangrijk dat we deze partijen kennen en begrijpen hoe zij hun dienstverlening inrichten en communiceren met de consument’, aldus Van Vroonhoven.

Zo zal een ondersteunend online loket voor nieuwe spelers op de markt worden opgetuigd samen met DNB. Ook wordt een Fintech-commissie samengesteld samen met een aantal experts op het gebied van fintech en innovatie.

Naast de financiële sector wordt ook de AFM zelf beïnvloed door de technologische ontwikkelingen, zegt Van Vroonhoven. In deze veranderende wereld is het nodig te investeren in nieuwe technologieën en methodieken om gericht toezicht te kunnen houden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond