-

Hoe groot is video-advertising in Nederland? (Infographic animatie)

Het is het verdienmodel van bijna alle grote online platformen: advertenties. Video-advertenties is een steeds groter en populairder segment hierin. Logisch eigenlijk, want de groei in online video en het feit dat video beter boeit, maakt het een interessante vorm van adverteren. Hoe groot is video-advertising in Nederland? Met een infographic animatie presenteert Animators een aantal statistieken van Comscore. 

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Video kijken doen we veel in Nederland. Gemiddeld besteden wij Hollanders meer dan vijf uur per maand op YouTube. Het aantal mensen dat online video kijkt stijgt nog steeds. Alleen al op de computer zagen we in zes maanden (11-2015 t/m 04-2016) een stijging van zestien procent. En dat terwijl mobiel verkeer vaak juist als de groeimotor beschouwd wordt. Ongetwijfeld zijn daar ook groeicijfers te melden en die zijn dus nog niet meegerekend in deze zestien procent.

In totaal worden er iedere maand bijna 500 miljoen advertenties vertoond in Nederland. In april 2016 haalde de teller volgens Comscore 494 miljoen vertoonde video-advertenties. Video-advertising groeit dus mee met de populariteit van online video en biedt veel mogelijkheden voor platformen, uitgevers en adverteerders. Sport, Games en Gezondheid zijn de categorieën die op het moment het hoogste scoren. Hier worden de meeste video-advertenties vertoond.

Comscore heeft ook gekeken wat deze cijfers inhouden per persoon. In april heeft een Nederlander gemiddeld 36 video-advertenties per persoon gezien. Meer dan 1 per dag. Opvallend is dat de leeftijdscategorie 35 t/m 54 een hoger gemiddelde heeft. Zij hebben per persoon gemiddeld 40 video-advertenties langs zien komen. In vergelijking; Millenials kregen gemiddeld 24 video-advertenties voorgeschoten. Wat mij betreft een onverwachte uitkomst, omdat jongeren over het algemeen meer video’s kijken. Wellicht is de verklaring dat adverteerders de volwassen doelgroep interessanter vinden en deze dus gericht targetten. Zij zijn tenslotte wel de consumenten met de dikste portefeuille.

*)Bron: Comscore

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond