Agenda

Geplaatst door: Media Perspectives & Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid

Cross Media Café – AI: Gamechanger voor de media?

Datum
6 juni 2023
Plaats
Hilversum
Locatie
Beeld & Geluid
Organisatie
Media Perspectives & Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid

Op dinsdag 6 juni van 15.00 – 17.00 uur organiseren we in samenwerking met Beeld & Geluid weer een gloednieuw Cross Media Café. Dit keer gaan we het hebben over AI: Gamechanger voor de media?
AI en Machine Learning worden inmiddels al volop ingezet in de mediasector. Bijvoorbeeld om media-aanbod te personaliseren of het automatisch genereren van ondertiteling. Met de komst van een nieuwe generatie AI ontvouwen zich dit jaar echter allerlei nieuwe mogelijkheden.

Zo kan ‘’generatieve AI’’ ingezet worden bij het schrijven van scripts, genereren van stemmen en gezichten, het maken van muziek, produceren van videoclips en zelfs voor het bouwen van hele virtuele werelden. Tekstprompts kunnen bijvoorbeeld ook videobeeld opleveren. De manier waarop we generatieve AI kunnen inzetten is in beweging. Welke invloed heeft dit voor productieprocessen in de media?

In dit Cross Media Café delen pioniers hun eerste ervaringen met AI-tools als Chat GPT-4, Runway, Midjourney en Elevenlabs. Hoe zetten zij deze tools in? Wat zijn de effecten? Ook bespreken we wat de impact van deze ontwikkelingen zijn voor media-organisaties. Is AI een echte gamechanger?

Sprekers
– Rodger Werkhoven – Independent Creative Director, gespecialiseerd in Generative AI
– Max Tiel – Project Lead Beeld en Geluid en founder, Thunderboom Records
– Romar Bucur – Head of Business development & strategy, Banijay Benelux
– Joán Llabata – Film Director / Creative Director, MediaMonks
– Barnier Geerling – CEO en oprichter, DAISYS

Praktische informatie
Het Cross Media Café zal plaatsvinden op dinsdag 6 juni en is gratis fysiek bij te wonen.
De bijeenkomst duurt van 15.00 – 17.00 uur. Er is geen pauze tussendoor. Vanaf 17.00 uur is er een gezellige netwerkborrel!

Deel dit bericht