Farid Rostami
  • Farid Rostami

  • 5 artikelen
  • 206.549 views
  • 3 reacties

Farid Rostami

Werkt bij
FillUpMyLuggage
Functie
Co-founder
Twitter
@FillUpMyLuggage
Linkedin
nl.linkedin.com/in/techisgood

Farid Rostami is de co-founder van verschillende startups waaronder FillUpMyLuggage. Hij schrijft graag over tech, startups & digital nomads. Daarnaast adviseert hij startups met hun business strategieën & online marketing. Farid heeft in het verleden als vtps voor Microsoft en Avanade gewerkt.

Artikelen van Farid Rostami

  • 29 april 2016 07:00

Zalando: webshop of techgigant?

Zalando is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Het bedrijf uit Berlijn begon in 2008 met het online verkopen van schoenen uit een klein kantoortje in Duitsland en telt acht jaar later meer dan tienduizend werknemers op een omzet van ongeveer drie miljard euro. Inmiddels is Zalando actief in veertien landen met een gigantisch assortiment van schoenen, sportartikelen, kleren en accessoires. Er wordt echter pas sinds 2014 winst gemaakt in het bedrijf. Hoe zit dat precies?

  • 23 maart 2016 13:00

Aantal vrouwen in tech groeit 238 procent sneller dan mannen

De techindustrie is lang louter een mannenzaak geweest. Vrouwen zijn echter aan een inhaalrace begonnen. De achtergronden over de opkomst van vrouwen in de techindustrie presenteren we in deze infographic. De cijfers zijn duidelijk: het aantal vrouwen in de top van bedrijven neemt snel toe en steeds meer techstartups worden door vrouwen opgericht. Durfinvesteerders lijken echter niet overtuigd, hier moet nog veel veranderen. En: waarom verlaten vrouwen halverwege hun carrière topposities en hoe kunnen bedrijven vrouwen in de top behouden.

  • 18 februari 2016 16:00

FinTech ontwikkelingen anno 2016: Europa snelste stijger

Het totale bedrag aan investeringen in de periode van 2010-2015 was bijna 50 miljard, waarvan een kwart alleen al in het eerste half jaar van 2015; Bijgaande infographic geeft een groot aantal interessante feiten weer over de FinTech sector van vandaag. In één oogopslag is te zien hoeveel geld er inmiddels omgaat in de FinTech sector, wat de grootse en meest invloedrijke bedrijven zijn en waar het klimaat voor FinTech het meest gunstig is. Overzicht van de FinTech sector: de situatie van nu.

  • 31 december 2015 09:15

De Bitcoin in 2016

Sinds de introductie van de Bitcoin heeft deze virtuele valuta zich een eigen plek veroverd in de tech-economie. Vooral de laatste drie jaar groeit het gebruik van de munt razendsnel. Bitcoins worden ook steeds meer gebruikt door durfinvesteerders in tech startups.

  • 1 december 2015 14:06

Start-ups: over ideeën en eenhoorns

Innovatie en nieuwe ideeën zijn altijd al van cruciaal belang geweest voor de wereldeconomie. Maar wie zijn die bedrijfjes die vanuit het niets met verrassende ideeën razendsnel tot succesvolle ondernemingen uit kunnen groeien? Wat zijn deze start-ups waard en welke geldschieters zitten erachter? Deze infographic presenteert 27 feiten over techstarters en investeerders. Of: hoe airbnb de wereld veranderde en wat een maand lang naakt werken op kantoor opleverde.