-

Campagnepanel Delta Airlines: ‘onvoldoende lef’

In het campagnepanel beoordelen drie deskundigen een campagne. Dit keer kunnen singles via Delta Airlines een vakantieselfie maken voor hun Tinderprofiel.

Site: #DeltaDatingWall
Klant: Delta Airlines
Bureau: Wieden+Kennedy New York
Gebruikte media: Outdoor als ‘owned medium’, Instagram, Twitter en zijdelings Tinder.
Doel van de campagne: Naamsbekendheid vergroten c.q. merk laden onder reisminnende singles.

Omschrijving

Kijkend naar de datingscene in New York viel het Delta Airlines op dat veel singles vakantie-selfies gebruiken in hun profielfoto. Snel was dan ook het idee geboren om een muur te beschilderen met scenische afbeeldingen van verre bestemmingen om passanten een coole Tinder-foto te bezorgen. Ze kiezen hun bijzondere vakantieselfie uit een van negen verre (Delta-)oorden, waaronder: Londen, Parijs, Moskou, Honolulu en Amsterdam (tulpen!). De hashtag #DeltaDatingWall staat overigens discreet net buíten de foto, niet er in.

Panelleden

Dimitry Vleugel
PR & Marketingmanager
Huawei

“Leuk, maar je wint er de oorlog niet mee. De muurschildering is aardig, want ‘owned outdoor’. Er wordt echter veel te weinig gebruik gemaakt van de Tinder-link. Dat hadden ze veel dieper moeten aanpakken. Match mensen voor die muur en laat ze op vakantie gaan met elkaar. Dat kun je volgen en filmen en levert mooie, authentieke content op die je over een langere periode uitspant. En trek relevante data uit de Tinderapplicatie die je als basis laat dienen voor de ontmoeting. Livestream de muur, maak gesprekken en verras iemand met een reis. Nu stopt het eigenlijk bij de foto van de muur en zonder de hashtag verliest het al zijn betekenis. Het slaat snel dood. Plus het belangrijkste punt is: ik leer helemaal níets over Delta.”

Cijfer: 5

Jurian van der Hoeven
Audience planner
dawn

“Erg goed en grappig inzicht dat volgens mij tot een hoop betere uitingen had kunnen leiden. Delta legt hier alles zo letterlijk uit dat de humor ervan verdwijnt. Terwijl subtielere en meer low-key messaging hier een stuk sterker is. Hoewel hij als one-off krachtig en goed is voor PR, had het inzicht zich juist ook geleend voor een bredere online campagne. Behalve de PR-waarde en de mensen die er geweest zijn en het gedeeld hebben – op moment van schrijven 220 posts – is het bereik nu relatief klein. Terwijl je met offline in combinatie met (owned) online als aanjager een stuk meer bereik en tractie kan bewerkstelligen. Het is overigens wel tof om te zien dat er steeds betere outdoor campagnes komen in dit genre.”

Cijfer: 7

Marc van der Hulst
Head of Marketing
TravelBird

“Supervet: Delta Airlines, een brave en aimabele Amerikaanse airline, kiest de stoute en immens populaire dating-app Tinder om een onverwachte samenwerking neer te zetten. Het resultaat is een zeer sympathieke en aardig ogende campagne. Een slim gekozen match die vooral voor de luchtvaartmaatschappij, met gebruik van de data van Tinder, tot succesvolle campagnes had kunnen leiden. Alvast swipen op de plaats van bestemming? Als verrassing naast je match in het vliegtuig zitten? Tot mijn teleurstelling vind ik op Instagram slechts 180 hits op de campagne #DeltaDatingWall en een handjevol foto’s op Twitter. Hieruit blijkt dat alleen een leuke contentcampagne en een feestje voor bloggers onvoldoende effect hebben als je dit niet online prioriteert en pusht. En dat getuigt van onvoldoende lef en ambitie.”

Cijfer: 5

*) Dit artikel verscheen eerder in het septembernummer van Emerce magazine (#160).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond