-

Matras-startup schudt na Noord-Amerika straks ook Europa wakker

Casper, de sympatieke New Yorkse startup, handelt in matrassen. Of beter gezegd: één type matras. En doet dit niet onverdienstelijk, binnen twee jaar stond de omzetteller op $ 100 miljoen. Tijd voor groei, naar Europa, Duitsland om precies te zijn. Maar wat is het geheim van Casper?
In 2014 lanceerden Philip Krim, Neil Parikh, T. Luke Sherwin, Jeff Chapin en Gabriel Flateman de matras-startup Casper. Na de eerste 28 dagen behaalde ze een omzet van $ 1 miljoen. Dit is ondertussen verhonderdvoudigd en ondersteund door $ 70 miljoen financiering van onder meer Institutional Venture Partners, Slow Ventures, Vaizra Investments en A-Grade Investments, inderdaad de investeringsmaatschappij van Ashton Kutcher.

Eenvoud is de sleutel tot succes
De truc van Casper blijkt vooral dat eenvoud de sleutel tot succes is. Elk onderdeel van het kopen van een matras hebben ze onder de loep genomen en rigoureus aangepast. Zo verkopen ze slechts één type matras, variërend in grootte en samengesteld uit de beste onderdelen. De tijden van uren wikken en wegen op de matrassenafdeling van je favoriete woonwinkel zijn voorbij. Ook over het bezorgproces is nagedacht; het matras is gemaakt uit latex-memory foam en is luchtdicht verpakt in een doos zo groot als een tafelmodel koelkast.

Daarbovenop biedt de webshop 100 dagen de tijd om je nieuwe matras uit te proberen. “Een van onze grootste overtuigingen is dat die 15 of 30 seconden die je in de winkel neemt om een matras te testen, lang niet voldoende zijn om erachter te komen of hij perfect is voor jou. De enige manier om dat te weten te komen, is door erop te slapen,” aldus Krim.

Uitbreiding
Dat de webshop zich enkel focust op waar hij goed in is, blijkt ook uit de groeistrategie. Zo wordt geen tijd en energie gestoken in het maken van meerdere modellen matrassen, maar breidt Casper uit door een kussen en set lakens te verkopen.

De volgende stap is die naar Europa. Het kantoor in Berlijn is al geopend, op dit moment werken er vier medewerkers, maar volgens Krim moet dat groeien tot ‘een of twee dozijn’ tegen de tijd dat Casper officieel gelanceerd wordt in Duitsland deze zomer.

Wakker schudden
Casper is zeker niet de enige matras-startup die onlangs uit de grond is geschoten. Er zijn nog minstens vijf andere startups, waaronder Helix Sleep, Novosbed en Leesa die je allemaal de beste nachtrust beloven. Casper is wel de eerste die de stap naar Europa neemt. En met zulke groeicijfers kan het zo maar eens zijn dat de beddenwereld in Nederland ook goed wakker geschud wordt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond