-

IBM Watson: van softwarekosten naar toegevoegde waarde

Watson van IBM is een cognitief systeem dat de eindgebruiker begeleidt in het analyseren van data. “Watson is gratis te gebruiken tot 500 mb. Onze software moet zo waardevol zijn dat de gebruiker daar graag een business case van maakt en ervoor betaalt”, vertelt Damiaan Zwietering van IBM.

“De gebruiker zet zijn eigen data in onze Watson omgeving, bij voorkeur in Excel formaat. De software definieert zelf segmenten en patronen en ondersteunt zelfstandig met onderliggende statistieken en datamining. Hiermee kun je bepaalde ideeën over de markt verifiëren en preciezer maken. Welke klanten hebben op die aanbieding gereageerd? Welke conclusie kun je daaruit trekken? Waar in de markt kun je nog meer doen?”, schetst Zwietering.

“Het is gemaakt voor de eindgebruiker, dus kleine bedrijven en marketeers, die vragen hebben over hun dataset. Het is gratis tot 500 mb, daarna kost het tot 2 gigabyte een dollar per dag. We bouwen nu een community op en blijven de software continu updaten volgens het release often and release early principe.”

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond