-

‘Je werk is binnenkort nooit meer hetzelfde’

Over twee tot vijf jaar is het normaal dat werknemers van bedrijven hun werkplek en -tijden flexibel indelen. Bedrijven die niet in die veranderde mentaliteit meegaan, betalen daarvoor de rekening. Personeel wil er gewoon niet meer werken.

Dat is de stelling in het huidige en toekomstige boek van auteur Jacob Morgan, verwoord hieronder in een interview met mij. Morgan schrijft boeken over wat wij kennen als ‘het nieuwe werken’.

“Bedrijven gaan realiseren dat ze hun mensen beter moeten gaan connecten en met digitale middelen uitrusten. Dat doen ze in hun privé leven al, waarom op het werk niet? Medewerkers kunnen binnen een bedrijf maar lastig de goede content of juiste experts vinden. Op Google tik je dit soort zaken normaalgesproken zo in.”

In de nabije toekomst bepaalt de medewerker zelf waar hij wanneer wil werken. “Verplicht iemand niet naar kantoor te komen, maar geef ze de keuze van locatie.”

Een steekhoudend argument richting werkgevers is dat hun mensen met feiten aantonen dat ze productiever zijn als ze zelf hun werkomgeving mogen kiezen. “Stuur op resultaten en output en niet op hoe lang iemand op kantoor op zijn stoel zit.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond