Luister

Luister
0
4.4k
Channel: Financials

Succesvolle innovatie bij ABN AMRO met het DARE-programma

De financiële wereld heeft de laatste jaren een vlucht gemaakt door de vele innovatie initiatieven van onder andere de FinTech bedrijven. Hoe kan een bank zoals ABN AMRO deze ontwikkelingen bijbenen en hierin meegaan? Het aanpassen van koers is voor corporates vaak makkelijker gezegd dan gedaan, maar toch zullen ook corporates zich moeten aanpassen om mee te kunnen. Bij (de meeste) jonge bedrijven en start-ups zit innovatie in het DNA, dit is voor (de meeste) grote corporates wel anders.

Het geheim achter succesvolle innovatie binnen ABN AMRO

In deze aflevering van de podcast ‘Innovative Leaders by INFO’ gaat Remmert Stipdonk in gesprek met Marcella Simons – Innovatiemanager en product owner – van ABN AMRO over het DARE innovatieprogramma. Zij gaan in gesprek over innoveren binnen een corporate omgeving, waarom DARE nodig is, lange termijn-innovaties, snelheid, stage gates, meetinstrumenten, innovatielessen en toekomstdromen.

Thema’s van deze podcast: 

  • Het DARE-programma
  • Hoe is innovatie ingericht binnen ABN AMRO?
  • Creëren van intern draagvlak voor innovatie
  • Volwassenheid van innovatie
  • Toekomstdromen
Over de sprekers:
  • Remmert Stipdonk (host) is CEO bij INFO (voorheen info.nl). In de podcast ‘Innovative Leaders by INFO’ gaat Remmert elke maand in gesprek met inspirerende leiders en ondernemers die innovatie toepassen om het leven van mensen makkelijker en leuker te maken.
  • Marcella Simons (expert) is Innovatiemanager en product owner bij ABN AMRO. Om innovatie binnen ABN AMRO op de juiste manier te laten plaatsvinden lanceerde Marcella Simons daarom ongeveer een jaar geleden het DARE-programma. Dit innovatieve initiatief leverde haar tijdens de Corporate start-up Summit in Zürich een award voor Best Corporate Entrepreneurship op.
Benieuwd naar het verhaal achter het DARE-programma? Luister de hele aflevering van de podcast Innovative Leaders by INFO.

INFO · #12 ABN AMRO: Marcella Simons over innovatieprogramma DARE

Deze podcast is ook beschikbaar op Spotify en Apple Podcast en Google Podcast

Over de podcast ‘Innovative Leaders by INFO’

In de podcast ‘Innovative Leaders by INFO’ gaat Remmert Stipdonk (CEO INFO) in gesprek met inspirerende leiders en ondernemers die innovatie toepassen om het leven van mensen makkelijker en leuker te maken. Luister en wordt geïnspireerd door verhalen over innovatie en ondernemerschap.

Remmert Stipdonk