Deel dit artikel
-

02 lanceert muziekfoon

Telecombedrijf 02 lanceert binnen enkele weken een speciale telefoon voor het downloaden van muziek. De telefoon wordt gekoppeld aan een muziekdienst die al enige tijd beschikbaar was voor andere modellen van het bedrijf. De nieuwe telefoon wordt echter volledig geïntegreerd met de dienst. Abonnees kunnen 130.000 liedjes van circa duizend artiesten downloaden.

02 is Motorola daarmee te snel af, want die wil Apple’s iTunes in een speciale telefoon integreren. Het desbetreffende toestel (Motorola E790) is om onduidelijke redenen al diverse malen uitgesteld.

De telefoon, die voorlopig alleen beschikbaar zal zijn in Engeland, werd woensdag gepresenteerd op een persconferentie van Intel in Londen. De telefoon bevat de Manitoba processor, die langere gebruikstijd moet garanderen bij multimediagebruik. Er zit ook een 1,3 megapixel camera ingebouwd. 02 is een van de weinige telecomaanbieders in de wereld die eigen telefoons laten ontwikkelen. 02 mikt met de telefoon op de jongerenmarkt.

Intel denkt dat multimedia steeds belangrijker gaat worden in mobiele telefoons, zo vertelden vertegenwoordigers van de onderneming in Londen. Het bedrijf wil zich met zijn processoren ook steeds meer richten op mobiele videospelers.

Daarnaast zal meer nog dan in het verleden Voip of internet telefonie worden ondersteund. “De ontwikkelingen op dit gebied gaan erg snel,” vertelde Wolfgang J. Moeseneder van Intel. “Dank zij breedband wordt de kwaliteit van de gesprekken steeds beter. In 2008 verwachten we 300 miljoen Voip gebruikers tegen 188 vorig jaar.”

Moeseneder denkt dat vooral “real time collaboration” bij Voip erg belangrijk gaat worden. Daarbij worden instant messaging, locatiediensten en ook video gecombineerd. Intel wil aan de infrastructuurkant apparatuur leveren – Converged Access Platform – om dergelijke diensten gebaseerd op het IP multimedia Subsyststem (IMS) te realiseren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond