Deel dit artikel
-

10 miljoen gecrowdfund voor cultuur

voordekunst, het crowdfundplatform voor de creatieve sector, heeft naar eigen zeggen de magische grens van 10 miljoen aan donaties overschreden. Het platform begon eind 2010, en is nu het grootste online donatieplatform van Nederland.

Op dit moment staan er 119 projecten op voordekunst.nl, in tien verschillende disciplines. 100.334 donateurs doneerden gezamenlijk 10.026.671 euro waarmee 1.776 projecten van 1.716 talentvolle makers succesvol zijn gefinancierd. Het aantal terugkerende makers en donateurs groeit en het platform voorziet hiermee ook daadwerkelijk in een behoefte, vinden de initiatiefnemers.

Succesvolle projecten verschillen van hoge doelbedragen zoals K-otic’s Reünie, Jan-Dirk van der Burg’s ‘Tweetbundels’ tot kleine doelbedragen zoals voor de eerste editie van ‘Karaat’, een magazine rond ambacht en materialen.

Projecten werden opgezet door instellingen als EYE, Metropole Orkest en De Kleine Komedie, maar ook door individuele makers. Ruim 80% van de projecten die live kwam, wist het doelbedrag daadwerkelijk te behalen, soms zelfs te verdubbelen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond