Deel dit artikel
-

100 miljoen online aankopen in eerste drie kwartalen van 2015

In de eerste drie kwartalen van 2015 hebben Nederlandse consumenten in totaal 100,44 miljoen online aankopen gedaan ter waarde van 11,35 miljard euro. Dit blijkt uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor van Thuiswinkel.org.

Hiermee stijgen de online aankopen met 17 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Van de 11,35 miljard euro die online wordt uitgegeven, gaat 5,86 miljard naar de aankoop van producten en 5,49 miljard naar de aankoop van diensten. De online bestedingen aan producten (19,5 procent) groeien hierbinnen sterker dan de online bestedingen aan diensten (14,3 procent).

Naar verwachting levert het laatste kwartaal, waarin ook de Sinterklaas- en kerstaankopen terugkomen, een online omzet op van 4,91 miljard. Daarmee lijken de totale online bestedingen in 2015 uitte komen op ruim 16,26 miljard.

De sterke groei van de online bestedingen aan food of nearfood-artikelen die in de eerste twee kwartalen van 2015 was te zien, zet zich volgens de monitor ook in het derde kwartaal voort. De online bestedingen aan deze categorie bedragen in het derde kwartaal bijna 174 miljoen. Hiermee groeien deze bestedingen met 42 procent ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar en is online food dan ook volop in ontwikkeling.

De smartphone wordt steeds vaker gebruikt voor het doen van online aankopen. Hoewel het aandeel van de smartphone binnen de totale online markt nog relatief klein is (want 7 procent), groeit het aantal absolute aankopen via de smartphone explosief.

Waar Nederlandse consumenten in het derde kwartaal van 2014 1,54 miljoen aankopen via hun smartphone deden, is dit aantal in 2015 met 42 procent toegenomen tot 2,19 miljoen.

Ook de gemiddelde waarde van een online aankoop via de smartphone stijgt. De gemiddelde waarde van een aankoop die met de smartphone wordt gedaan, bedraagt 54 euro (tegenover 47 euro in het derde kwartaal).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond