Deel dit artikel
-

John de Mol koopt weer plukje aandelen TMG (update)

Talpa Holding N.V. heeft op de beurs 387.830 certificaten van aandelen in Telegraaf Media Groep N.V. gekocht tegen voor gemiddeld 6,2 euro per aandeel.

Talpa heeft samen met haar groepsmaatschappijen de zeggenschap over 9,9 miljoen certificaten in TMG, omgerekend 21.43 procent van het totaal aantal uitgegeven en uitstaande (certificaten van) aandelen in het kapitaal van TMG.

In januari werd het belang in Telegraaf Media Groep al vergroot van 18,4 naar 20,2 procent.

Mediahuis en VPEm de belangrijkste rivalen in de biedingenstrijd rond TMG, bezitten gezamenlijk een meerderheid van 59 procent van de aandelen. Talpa krijgt daardoor nooit de meerderheid in handen.

Harry de Wit, directeur Landelijke Media van TMG, neemt vandaag in een interview met het FD stelling tegen een overname door de Belgen. Hij wil liever in zee met Talpa van John de Mol. De Wit beweert namens dertig hoge managers binnen het concern te spreken.

De redactieraad van De Telegraaf neemt echter scherp afstand van de woorden van De Wit. ‘Het kloppend hart van De Telegraaf bestaat uit ruim 200 journalisten die dagelijks spraakmakend nieuws brengen. Dat hart bestaat niet uit (commerciële) managers.’

Deel dit bericht

1 Reactie

Jeroen

De houding van de redactie van de Telegraaf, vast houden aan het verleden, is al jaren de reden van de vele reorganisaties binnen TMG. En het zal waarschijnlijk ook de ondergang betekenen in de toekomst.
De redactie heeft eigenlijk een eigen bedrijf binnen een beursgenoteerd bedrijf met veel te veel invloed. Als de beslissingen van de directie niet aanstaan, dan zetten ze die toch af? Als bezuinigingen teveel bij de redactie komt te liggen, dan dreigen we toch met staken?
Ze zouden eens moeten beseffen dat ze vaak niet meer de eerste zijn die nieuws brengen (dus niet meer nieuwswaardig zijn).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond