Deel dit artikel
-

‘TMG moet Talpa gelijk speelveld bieden’

Mediahuis/VPE nemen als aandeelhouders van uitgeverij TMG een grotere positie in dan Talpa. Toch is het in het belang van TMG èn de minderheidsaandeelhouders dat TMG ook het bod van Talpa serieus overweegt. Dat schrijft de Nederlandse beleggersvereniging naar aanleiding van de biedingenstrijd tussen Mediahuis en John de Mol.

Talpa biedt sinds deze week 6,35 euro per TMG aandeel. Een fors hoger bedrag dan de 5,90 euro die Mediahuis/VPE biedt. Toch onderhandelt TMG exclusief met Mediahuis/VPE over haar overname.

De VEB constateert dat de familie Van Puijenbroek drie petten op heeft: als grootaandeelhouder via VPE met 41 procent van de aandelen TMG, met Guus van Puijenbroek als TMG commissaris, maar ook als beoogde grootaandeelhouder in de combinatie met Mediahuis. Juist die verschillende petten zorgen voor belangenconflicten die een fair overnameproces in de weg kunnen staan.

Ondanks alle rumoer is het volgens de vereniging goed te beseffen dat van een biedingenstrijd formeel nog steeds geen sprake is. Zowel Mediahuis/VPE als Talpa hebben geen bod uitgebracht maar slechts een voorgenomen bod  kenbaar gemaakt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond