Deel dit artikel
-

12.000 euro boete voor illegaal krabbelen op Hyves

Een privé persoon plaatste 3,2 miljoen krabbels op Hyves om mensen door te sturen naar zijn website. Telecomtoezichthouder Opta legt de dader nu boetes op voor in totaal 12.000 euro.

Voor het eerst is in Nederland iemand financieel beboet voor het plaatsen van miljoenen , reacties, krabbels, op profielensite Hyves. Dat maakte de Opta zojuist bekend.

In de geschreven toelichting zegt de toezichthouder:

“In deze krabbels maakte deze persoon reclame voor zijn website waar, deels tegen betaling, een maffiaspel gespeeld kan worden. Het verzenden van elektronische berichten met commerciële doeleinden zonder toestemming van de ontvanger (“spam”) is verboden in Nederland.

Onderzoek van OPTA heeft uitgewezen dat de privépersoon 3.213.568 ongevraagde krabbels heeft verstuurd vanuit automatisch aangemaakte Hyves-profielen”.

De dader had een speciaal computerprogramma om dit soort profielen te maken en zijn fantomen te laten krabbelen bij zo veel mogelijk mensen. De krabbels verwezen naar het spel Infamousgangsters.com. Dat spel zelf is niet illegaal, de gehanteerde wervingspraktijk wel.

Het is niet duidelijk in welke periode de illegale krabbelpraktijken zich hebben voorgedaan.

Uiteindelijk ontving Hyves 1.300 klachten over de reactiespam. Omgerekend is er over 0,04 procent van de krabbelspam geklaagd bij Hyves.  

Deel dit bericht

6 Reacties

Ozgur Yasar

Omgerekend is dat een CPM van ongeveer 3,70 euro. Goede deal zeg ik.

Wilma

prachtig bereik voor dat budget + free publicity er achteraan. Petje af!

soboer

Met een dagelijks aantal bezoekers van 2500, heeft hij een behoorlijk grote risico genomen.

radja

Een veel te lage boete, deze zou minstens 10x zo hoog moeten zijn. Misdaad loont zo.

Jeroen

Als hij automatisch profielen aanmaakte en automatisch krabbels plaatste….hoeveel profielen heeft Hyves dan werkelijk? Hoeveel van de 7 miljoen profielen die Hyves claimt te hebben zijn ?cht?

Andre

DAT is precies het grote geheim waar hyves geen eerlijke cijfers over naar buiten brengt!Ze staat nu op 9.600.000 accounts…maar dat zijn bij lange na geen leden!Zoek maar eens op:stron t voor de grap :)106 hits waarvan 100 mensen <=1 vrienden

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond