Deel dit artikel
-

12,2 miljoen groeigeld voor Rabo spinoff SurePay

SurePay heeft in een financieringsronde onder leiding van Connected Capital met IRIS Capital 12,2 miljoen euro opgehaald om haar dienstverlening in Europa uit te breiden.

Rabo Fintech SurePay lanceerde in 2016 de IBAN-Naam Check en Confirmation of Payee (CoP) in het Verenigd Koninkrijk en de Benelux. De IBAN-Naam Check controleert of je betaalt aan de juiste persoon of het juiste bedrijf.

Met de recente financieringsronde wordt het opzetten van ontwikkelteams in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk versneld. Ook wordt een ’cross border‘ team opgezet en nieuwe IT-experts aangetrokken om het technologieplatform op te schalen en nieuwe oplossingen voor hun klanten verder te ontwikkelen.

De afgelopen jaren vond een digitaliseringsslag van betalingen in heel Europa plaats. Dit heeft geleid tot een groei van het aantal fraudegevallen als gevolg van methoden zoals phishing, spoofing, APP Scam en CEO-fraude.

Sinds de uitrol van de IBAN-Naam Check en de lancering in 2016, heeft SurePay bijna 4 miljard checks uitgevoerd voor meer dan 30 banken en ruim 150 bedrijven zoals Rabobank, ING, ABN AMRO, NatWest Group, Achmea, en

Bedrijven gebruiken de oplossing om het invoeren, gebruiken en controleren van rekeningnummers te vergemakkelijken.

Intussen dreigt het doek te vallen voor Payvision, de betaaldochter van ING. Het bedrijf neemt al enige tijd geen nieuwe klanten aan, en ligt volgens het FD nagenoeg stil.

De bank heeft consultants van McKinsey ingeschakeld om onderzoek te doen naar de positie van ING op de betaalmarkt.

ING betaalde in 2018 ruim 350 miljoen euro voor het bedrijf dat een soort Adyen mmoest worden. De bank schreef echter honderden miljoenen af op de investering en gaf tientallen miljoenen uit om ING en Payvision nader tot elkaar te brengen.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond