Deel dit artikel
-

15 procent Nederlandse huishoudens heeft slimme thermostaat

Dankzij een smartphonepenetratie van ruim 90 procent, aanwezigheid van tablets in ruim twee derde van de huishoudens en steeds betere indoor wifidekking zijn Nederlandse huishoudens uitstekend uitgerust voor smart home-producten. Dat concludeert Telecompaper.

Het meest populair in de woning is de slimme thermostaat, van bijvoorbeeld Toon of Nest. 15 procent van de huishoudens heeft deze al in huis.

Na de slimme thermostaat komen verlichting en beveiligingscamera’s gezamenlijk op de tweede en derde plek. Bij verlichting gaat het onder andere om Hue-verlichting van Philips die op afstand regelbaar is met een smartphone of tablet.

Het rijtje wordt afgesloten door smart speakers, zoals Google Home of Alexa, in 6 procent van de huizen staat dit smart home apparaat.

Het aantal huishoudens met een smart home-apparaat zal volgens Telecompaper blijven groeien. Op de vraag aan Nederlandse consumenten of zij binnen zes maanden een smart speaker zullen kopen antwoordt vier procent dat dit het geval is. Bij de andere smart home apparaten ligt dit percentage ook tussen de vier tot zes procent.

Deel dit bericht

1 Reactie

Robbert Tigchelaar - Smarthomeweb.nl

Goed om te zien! Stap voor slimme thermostaat is een goede, gezien dit vaak als centraal punt van een smart home gezien kan worden. Ik denk dat met name op gebied van veiligheid en beveiliging smart home steeds relevanter zal gaan zijn. Maar, hierbij is een duidelijke toegevoegde waarde een must. Niet altijd zijn alle ‘slimme’ apparaten even slim.

Voorbeeldje: slimme lampen zijn onwijs leuk en handig. Je bereikt er in mijn ogen pas echt voordelen mee als je ze koppelt aan zaken als een slimme rookmelder, waarbij de lampen ’s nachts aanspringen op de juiste lichtsterkte als er rook gedetecteerd wordt.

Mooi dat er veel onderzoek plaatsvindt in de smart home industrie! 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond