Deel dit artikel
-

150 duizend bestellingen voor Thuisbezorgd.nl

De 'eten bestel-site' Thuisbezorgd.nl heeft inmiddels 150 duizend bestellingen verwerkt. Het zegt voor de aangesloten restaurants in totaal 3,3 miljoen euro aan omzet behaald te hebben.

Thuisbezorgd.nl ging in 2000 van start en zegt dat er nu dagelijks rond de duizend bestellingen via de site worden geplaatst. Het claimt daarmee 70 procent van de online bestellingen voor bezorgmaaltijden voor zijn rekening te nemen.

Er zijn 500 restaurants aangesloten bij Thuisbezorgd.nl. De site zegt dat het voor deze partijen inmiddels een omzet heeft gegenereerd van 3,3 miljoen euro. Komend jaar verwacht de site het aantal bestellingen te verdubbelen, het zal hiervoor het aantal deelnemende restaurants verder uitbreiden.

"We vragen een vast bedrag per bestelling", zegt mede-oprichter Jitse Groen van Thuisbezorgd.nl. "Dat bedrag verschilt per restaurant of keten van restaurants." Groen zegt dat zijn bedrijf winstgevend is. Er werken twee fulltime krachten en enkele parttime medewerkers.

Op basis van de gemelde 150 duizend bestellingen komt de gemiddelde waarde van een bestelling bij Thuisbezorgd.nl op 22 euro. "Dat bedrag blijft redelijk stabiel", zegt Groen. "Het voordeel van internet boven de telefoon is dat mensen op hun gemak kunnen zien wat er allemaal te koop is. Op die manier verkopen we bijvoorbeeld bij de pizza vaker ook een knoflookbroodje."

Concurrent Urbanbite.nl levert maaltijden van 150 restaurants in Nederland. Urbanbite is opgericht door Zsolt Kohalmi en Reinier Evers en ging in 2000 in Londen van start, enkele maanden later volgde introductie op de Nederlandse markt. In juli 2001 kwam Urbanbite volledig in handen van online reisbureau Lastminute.com.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond