Deel dit artikel
-

Veel websites scholen zonder HTTPS

Een groot aantal websites van scholen en onderwijsinstellingen gebruikt nog steeds geen veilige HTTPS-verbinding. Dat blijkt uit onderzoek van digitale transparantie organisatie Open State Foundation met het online dashboard Pulse.

Van de 6431 onderzochte unieke websites van scholen in het primair, voortgezet, middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs ondersteunt slechts een derde een verbinding die ervoor zorgt dat het websiteverkeer versleuteld wordt.

Bij gebruik van HTTPS worden de gegevens versleuteld, waardoor het voor een buitenstaander, onmogelijk zou moeten zijn om te weten welke gegevens verstuurd worden. Daarnaast controleert HTTPS op de integriteit van de informatie zodat aanpassing van de uitgewisselde gegevens niet mogelijk is.

De websites van scholen in het middelbaar beroepsonderwijs zijn over het algemeen iets beter beveiligd. Van de onderzochte websites in het middelbaar beroepsonderwijs heeft 77 procent een website met een HTTPS-verbinding en die bij 74 procent wordt afgedwongen.

Websites van scholen in het hoger onderwijs scoren het beste. Daar zijn de meeste websites beveiligd met een HTTPS-verbinding.

Dit bericht is 18 keer gedeeld

1 Reactie

bert

De gemiddelde PO schoolsite heeft een paar foto’s van leerkrachten, een visie, en een download-PDF met de schoolgids. Ga toch fietsen met je HTTPS.

Als je mij aan de HTTPS wilt krijgen, geef dan een korte simpele uitleg hoe dit te doen OP EEN MANIER DAT HTTP OOK BLIJFT WERKEN. Ik heb steeds vaker sites waar ik niet op kan door TLS incompatibiliteit. Heel irritant.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond