Deel dit artikel
-

Mobiele markt krimpt verder

De markt voor mobiele diensten krimpt nog altijd. In het eerste kwartaal van 2018 ging de markt met 7 procent achteruit naar 941 miljoen vergeleken met het eerste kwartaal van 2017. In vergelijking met het vierde kwartaal van 2017 was de omzetdaling 3 procent. Dat blijkt uit het meest recente kwartaalrapport Dutch Mobile Operators van Telecompaper.

De mobiele aanbieders wijten de omzetdaling voornamelijk aan de impact van regulering, maar ook aan prijsdruk en stevige concurrentie. Tele2 is de enige operator die een stijging op jaarbasis laat zien, maar blijft klein met een marktaandeel van 6,2 procent. T-Mobile en Vodafone zagen hun omzet met 8 tot 9 procent dalen, bij KPN gaat het om 7,2 procent.

Van de vier mobiele netwerk operators (MNO’s) wist Tele2 met een groei van de kwartaalomzet van 18 procent jaar-op-jaar de beste prestaties te leveren. De nieuwkomer blijft de kleinste van de vier.

Naar verwachting zal de omzet op de markt voor mobiele diensten in Nederland in 2018 met ongeveer 3 procent krimpen naar een omzet van 3,9 miljard euro.

Telecompaper verwacht verder dat in de periode 2018 tot 2022 de markt verder licht zal krimpen, met een negatieve gemiddelde jaarlijkse groei (CAGR) van 1,6 procent, tot een omzet van rond de 3,7 miljard in 2022.

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Mooi bewijs dat Tele2 de markt fris houdt. Niet laten opkopen dus!

pien

Geen wonder, wie wil er nou een BKR-registratie door het aanschaffen van een telefoon en abonnement ineen? Dat is vragen om krimp. Dat kan iedereen toch vooraf bedenken?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond