Deel dit artikel
-

188 miljoen schade door dataverlies in MKB

Hoewel tweederde van de Nederlandse ondernemingen in het mkb denkt dat hun opslag, backup en virusbescherming goed is geregeld, hebben ze de afgelopen twee jaar 188 miljoen euro schade geleden door verlies van bedrijfsgegevens.

De afgelopen twee jaar leden Nederlandse ondernemers 188 miljoen euro schade als gevolg van verlies van bedrijfsgegevens. Hoewel 65 procent van de mkb’ers denkt dat hun ict op orde is, laten back-up en virusbescherming vaak te wensen over. Dat blijkt uit onderzoek van KPN onder vijfhonderd bedrijven in Nederland.

Driekwart van de ondernemers maakt minimaal eens per week een back-up. Vorig jaar deed nog maar tweederde dat. Voor de back-up gebruiken de meesten een externe harde schijf of een interne server (respectievelijk 33 en 32 procent). Andere bedrijven kiezen voor cd, dvd of usb-stick. Bijna een kwart van de ondernemers schrijven hun bedrijfgegevens weg naar een externe server.

20 procent van de mkb’ers heeft de afgelopen twee jaar te maken gehad met verlies van bedrijfsgegevens. Dat is minder dan in de periode er voor. Zeven van de tien keer gaan gegevens verloren door gecrashte servers of pc’s. Menselijke fouten, het zoekraken of beschadigen van opslagmedia en het oplopen van computervirussen leiden ook regelmatig tot gegevensverlies. Diefstal van apparatuur, stroomuitval, brand en ongeoorloofd toegang door derden komt ook voor.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond