Deel dit artikel
-

200 miljoen dollar groeigeld voor MessageBird

Het Nederlandse bedrijf MessageBird haalt 200 miljoen dollar op tegen een waardering van 3 miljard dollar. De Series C investeringsronde wordt geleid door Spark Capital. Will Reed, general partner bij Spark Capital, treedt toe tot de Raad van Bestuur van MessageBird.

Andere financiers zijn Bonnier, Glynn Capital, LGT Lightstone, Longbow, Mousse Partners en New View Capital, plus de bestaande investeerders Accel, Atomico en Y-Combinator.

MessageBird zag de vraag naar haar diensten sterk toenemen tijdens de lockdown. Wereldwijd zoeken bedrijven naar alternatieve manieren om met klanten te communiceren, nu fysiek bezoek aan winkels wordt afgeraden en de traditionele bezetting van callcenters door het thuiswerken onmogelijk is.

Het omnichannelplatform van MessageBird stelt bedrijven in staat om te communiceren met klanten via WhatsApp, SMS, voice, Messenger, WeChat, Google Business Messaging, Line en Telegram, en alle klantinteracties te verzamelen in één overzicht.

MessageBird levert onder meer een Omnichannel Chat Widget, die statische pagina’s verandert in dynamische conversaties, via livechat of berichtendiensten als WhatsApp, Messenger, WeChat, SMS en meer.

Klanten zijn Heineken, Amber Alert, Lufthansa Airlines, Hugo Boss, Rituals Cosmetics, SAP, Uber, HelloFresh en Deliveroo.

De financiering zal worden gebruikt om de omvang van het team van MessageBird te verdrievoudigen en verder uit te breiden naar kernmarkten in Europa, Azië en Latijns-Amerika.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond