Deel dit artikel
-

24/7 Real Media verkoopt breedbanddivisie

Advertentienetwerk 24/7 Real Media heeft zijn breedbanddivisie, IMAKE, aan het management verkocht. De verkoop past in de strategie van 24/7 om nog dit jaar winstgevend te worden.

Het managementteam, aangevoerd door CEO Mark Schaszberger, betaalt 6,5 miljoen dollar voor IMAKE . Van dit bedrag wordt een half miljoen dollar contant betaald. Daarnaast ontvangt 24/7 Real Media het equivalent van 19,9 procent in preferente aandelen en een gedekte promesse ter waarde van vier miljoen dollar.

Het onderdeel IMAKE levert software waarmee digitale content verspreid kan worden. Het bedrijf kwam in 2000 voor een bedrag van 75 miljoen dollar in handen van 24/7 Media. De aankoop moest het advertentienetwerk van 24/7 uiteenlopende afzetkanalen opleveren, zoals e-mail, settopboxen en draadloze applicaties.

De huidige verkoop past in de strategie om via kostenbesparingen nog dit jaar winstgevend te worden. Zo verkocht 24/7 Media het afgelopen jaar zijn e-mailtak Exactis.com en advertentiebedrijf Sabela Media. Afgelopen zomer werd de Europese operatie afgestoten. Kort daarna werd voor ruim twee miljoen dollar Real Media overgenomen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond