Deel dit artikel
-

Ster heeft nu eigen app

De Ster lanceert als eerste in Nederland een interactieve reclame-applicatie. Onder de naam Ster Extra kunnen kijkers tijdens reclameblokken op televisie direct aanvullende informatie opvragen, exclusief voordeel behalen of testaanvragen doen op het tweede scherm.

Wanneer er geen Ster Extra blok op tv is, biedt de app op ieder moment van de dag de mooiste, leukste en meest bijzondere commercials van vroeger en nu.

De adverteerder kan met Ster Extra zijn televisiecampagne verrijken met verschillende interactieve opties. Tegelijkertijd kan de adverteerder diverse merkextra’s bieden zoals campagneverdieping en activatie. Consumenten kunnen via de app direct kopen, proberen en testaanvragen doen.

Volgens Arian Buurman, algemeen directeur Ster, biedt de app adverteerders mogelijkheden om nog efficiënter en effectiever te communiceren. ‘Het is de kans om op een innovatieve manier in contact te komen met de kijker en aan te zetten tot actie. Je maakt direct kennis met de speciale premiums, die alleen op dat moment beschikbaar zijn.’

Er is een vijftal adverteerders, waaronder Wehkamp, die meedoen. De eerste STER Extra’s worden vanavond na het Sport Journaal uitgezonden.

Deel dit bericht

6 Reacties

kees haverkamp

Leuk idee, het valt of staat met de creatieve invulling ervan. Commercials zullen echt op een andere manier bedacht moeten gaan worden en er zal toegevoegde waarde geboden moeten gaan worden binnen die app, anders blijft de doelgroep nieuwsgierige nerds (net als ik) en marketeers. Ik denk dat de tijdelijke premiums te gemakkelijk gedacht is en misschien zelfs averechts kan werken, beetje ouderwetse gedachte. Met Wehkamp als launching customer zal dit trouwens wel goed komen, zijn goed bezig. Ik wacht vol spanning af!

Jeroen Doucet

Goed signaal naar adverteerders en een moedig initiatief. Het zal de conversie van TV naar mobiel/tablet verhogen en maakt attributie eenvoudiger. Maar de keuze voor een app ipv een HTML5 app ontgaat mij. Het verlaagt je conversie, beperkt je bereik en werkt kostenverhogend. Maar wij kijken reikhalzend uit naar de lancering vanavond. Even een reminder zetten.

Jeroen Doucet
voorzitter IAB taskforce 2nd screen

Emile van den Berg

Is de app voor mobiel of tablet, of beiden? In de Play Store kan ik hem in ieder geval niet vinden…

Jeroen Mol

Wat te doen bij ‘niet live’ kijkers?
Oplossing is beeldherkenning. Met de app reQuest Visual Search is het mogelijk om TV beelden te herkennen (werkt net als een QRcode, maar dan op het bewegende beeld). Als voorbeeld is de VW commercial The Force te gebruiken. Wellicht een ‘scan’ knop toevoegen aan de STER app 🙂

Sieta Hoekstra

@emile van den Berg. De app is te downloaden via http://www.sterextra.nl. De app is te gebruiken op IPad en Android tablets.

Alexander Nas

Waarom is de “Ster Extra App” niet werkbaar op de Samsung Galaxy Note (N7000).
Dit is wel een mobiele telefoon, maar ook een volwaardige 5.3″ tablet. Origineel met Android 2.3 Gingerbread. Ik draai inmiddels al bijna 4 maanden op 4.0 ICS.
In de Google Play Store krijg ik de melding dat toestel niet geschikt is. Ook de WebSite geeft deze melding.
Teleurstellend !!!
Alexander H.G. Nas

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond