Deel dit artikel
-

Eigen label Zalando nu volledig duurzaam

Zalando maakt vandaag bekend dat het eigen label ZIGN nu volledig bestaat uit artikelen met meer duurzame materialen. Alle nieuwe ZIGN-producten bevatten óf 50 procent meer duurzame materialen óf minstens 20 procent gerecycled materiaal.

In oktober 2019 heeft Zalando zijn duurzaamheidsstrategie do.MORE bekendgemaakt, met als doel om 20 procent van de handelsomzet te genereren met duurzamere producten in 2023.

Afgelopen najaar is het aanbod van duurzame schoenen en accessoires reeds uitgebreid met kleding. Voor de collectie werd gekozen voor duurzame materialen zoals gerecycled plastic in schoenen of katoen afkomstig van het Better Cotton Initiative in kleding.

Zalando vereist dat de leveranciers data omtrent het milieu delen met de zogenoemde Higg Index om de uitstoot van bijvoorbeeld broeikasgassen, watergebruik en afval bij te houden en te verbeteren.

Deel dit bericht

1 Reacties

Joyce

Niet ‘volledig duurzaam’, maar alleen ‘meer duurzame materialen’. Oftewel: in de andere collecties kijken we helemaal niet naar duurzaamheid, hier iets meer (door 50 procent meer duurzame materialen óf minstens 20 procent gerecycled materiaal te gebruiken – wat dat eerste ook mag inhouden). Dat maakt het absoluut nog niet volledig duurzaam.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond