Deel dit artikel
-

Modeconcern FNG sluit winkels, kiest voor online

Het Belgische modeconcern FNG sluit bijna alle winkels van Steps en Promiss. In totaal gaan 52 winkels dicht. Het bedrijf kiest voor online groei, meldt onder meer Retaildetail.

Door meer te verkopen via de eigen webwinkels en die van derden als Zalando en Wehkamp, zegt het bedrijf minder winkels nodig te hebben. Op dit moment zijn digitale verkoopkanalen verantwoordelijk voor ruim de helft van de omzet van Steps en Promiss.

FNG nam de afgelopen jaren vooral kwakkelende formules over, begin 2015 de Nederlandse modewinkelketen Steps en niet veel later een groot deel van de winkels van het failliete Nederlandse Miss Etam/Promiss.

In oktober werd al een reorganisatie doorgevoerd op het Nederlandse hoofdkantoor in Diemen. Daarbij verdwenen vijftig banen.

De sluiting gaat gepaard met de verkoop van de aandelen van een aantal vennootschappen waarbinnen de afgestoten Steps en Promiss activiteiten worden gevoerd, met name FNG Group Nederland NV en haar dochtervennootschappen. De aandelen worden verkocht voor één symbolische euro.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond