Deel dit artikel
-

Spartelend HTC lanceert jongste smartphone

Vooruitlopend op het Mobile World Congress, volgende week in Barcelona, heeft het Taiwanese HTC zojuist in New York en Londen zijn jongste smartphone HTC One gelanceerd, met camera en nieuw thuisscherm in Android. De laatste uit de rij?

De specs: een 4,7 inch Full HD-scherm, quad core 1,7 GHz Snapdragon 600-processor, twee GB aan RAM geheugen, 32 GB interne opslag en 25 GB aan cloudopslag via Dropbox. In unibody-ontwerp van aluminium, waarbij de antennes in de achterkant zitten. En met ultrapixelcamera die meer licht opvangt, maar ook drie seconden aan video kan opnemen naast vijf foto’s in een enkele shoot. Tussen de meegeleverde software zit onder meer een tv-applicatie.

Misschien wel een laatste smartphone van HTC in zijn soort. Want bij de presentatie van de kwartaalcijfers eerder deze maand heeft HTC gezegd dat het zich meer op goedkopere toestellen gaat richten.

De fabrikant was ooit een van de weinige fabrikanten van smartphones, maar weet zich nauwelijks nog te handhaven tussen de groten, als Samsung en Apple. Samen met BlackBerry is het bedrijf uit de top tien verdwenen. Anderhalf jaar terug had HTC nog 8,8 procent van de Androidmarkt. Dat aandeel is ondertussen met ruim twee derde gedaald.

HTC wil zich met goedkopere toestellen van rond de 235 euro op China en ontwikkelingslanden richten. De HTC One gaat vermoedelijk meer dan zeshonderd euro kosten.

Deel dit bericht

1 Reacties

Roy van Wensen

het word ook het enige vlaggenschip dat HTC dit jaar gaat maken. Opmerkelijke move bron: http://www.mobileaks.nl/10908/htc-one-the-one-and-only

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond