Deel dit artikel
-

2waytraffic nieuw avontuur Unico Glorie

Unico Glorie (ex-Jamby, ex HMG en ex-Endemol) is samen met Taco Ketelaar en Kees Abrahams een nieuw bedrijf begonnen. 2waytraffic, zoals het bedrijf heet, gaat interactieve concepten ontwikkelen en gaat daarmee direct de concurrentie aan met Eyeworks van Reinout Oerlemans.

Glorie stapt 1 november vorig jaar op bij Endemol. Ketelaar en Abrahams zijn net als Glorie afkomstig van Endemol, samen met Glorie stonden zij aan de wieg van Endemol Interactive. Zij gaan zich bezighouden met de dagelijkse leiding.

2waytraffic zegt de beschikking te hebben over tien programmaformats, maar waar het bedrijf concreet mee bezig is, is nog niet duidelijk. Wel zijn al drie programmamakers/producers aangenomen. Dat zijn: Mandy van der Wal, Michiel Verhoeff en Selina Nederhand.

Officieel is 2waytraffic nog niet in bedrijf, maar binnen twee weken komt het bedrijf met een bericht dat het open is voor business. Het bedrijf zit in Hilversum en heeft inmiddeks elf mensen op de loonlijst staan.

Het bedrijf gaat interactieve televisie maken. Daarbij is het bijvoorbeeld van plan om in zee te gaan met mobiele operators en andere bedrijven. Daarbij gaat het vooral om bedrijven die consumentenmerken aan de man proberen te brengen.

 

Deel dit bericht

3 Reacties

Alexander van Slooten

Langzaam maar zeker verandert ons kijkgedrag. Populaire series en films worden in het geheel gedownload en zonder reclame gekeken. Opbrengsten uit traditionele reclame lopen terug. Een geschikt wapen in deze strijd is interactiviteit. Laat de kijker deelnemen aan het programma, laat de kijker invloed hebben. Dat hebben de heren van 2waytraffic in ieder geval goed gezien. De formats slijten aan omroepen is, na het teleurstellende resultaat van bijv. Sterrenbeurs, wellicht wat lastiger. Maar gezien de achtergrond van het management gaan de deuren wellicht wat makkelijker open. Een bedrijf met veel potentie zou ik zeggen.

A Treur Jr

Al eerder bleken er voor-activiteiten plaats te vinden zoals hier. http://www.venturo.web-log.nl/index.log?ID=122772 en hier http://www.venturo.web-log.nl/index.log?ID=189138 Zal het meer Jamby worden of iets meer Endemol Interactive?

Xela

of het dit keer wel glorieus gaat is moeilijk te zeggen. Wel is het moedig om de concurentie aan te gaan , maar als je echt de facts en figures bekijkt heb je geen concurentie. Endemol die zich jaren profileert met dingen uit hun geschiedenis waar ze ooit iemand formats gestolen hebben en Eyeworks dat via via betrouwbare mensen hun formats afhandig gemaakt is. Ik hoop dat er dit keer wel een bedrijf is dat serieuse zaken doet met mensen die het wel echt verzonnen heeft en ook de mensen die dingen verzinnen in hun bedrijf ook beloont wordt. Want de kracht is juist Eerlijkheid duurt het langst. Uitvinden van Big-brother

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond