Deel dit artikel
-

300 werknemers weg bij flitsbezorger Gorillas

Flitsbezorger Gorillas ontslaat 300 werknemers in Italië, Spanje, Denemarken en België. Nederland blijft vooralsnog buiten schot.

De bezuinigingen zullen voornamelijk betrekking hebben op het personeel in het hoofdkantoor in Berlijn. Gorillas wil zich concentreren op de thuismarkt Duitsland, evenals Frankrijk, Nederland, het VK en de VS. Deze landen zijn goed voor 90 procent van de omzet.

De reorganisatie komt nauwelijks zeven maanden nadat het Berlijnse bedrijf 1 miljard dollar heeft opgehaald tegen een waardering van ongeveer 3 miljard dollar.

Het bedrijf wil af van hypergroei (tonnen geld verbranden om nieuwe klanten te winnen) ten faveure van een ‘duidelijk pad naar winstgevendheid’.

Volgens een bron die TechCrunch sprak heeft het bedrijf 300 miljoen dollar op de bank had staan, maar door enorme schulden verliest het bedrijf naar verluidt 50 tot 75 miljoen per maand.

Het is nauwelijks een geheim dat de markt voor flitsbezorgers niet gezond is. Diverse bedrijven proberen zo snel mogelijk marktaandeel te veroveren.

Benelux baas Sadik Cevik van Gorillas spreekt volgende week op Emerce E-Commerce Live! in de Beurs van Berlage.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Tys

Wat een bak ellende. Naast flitsboodschappen dus ook flitsarbeidscontracten. Ik heb echt nog niets goeds uit deze hoek zien komen. Maar, als mijn dochter morgen zeurt om een kiwi die we niet in huis hebben, dan zal ik hem eens bestellen. Misschien verandert mijn idee (/leven) dan volledig:)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond