Deel dit artikel
-

Ksa presenteert de Koa Communicatiekalender

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft op haar website de Koa Communicatiekalender gepubliceerd. Hiermee kunnen online en landgebonden aanbieders van kansspelen en andere betrokkenen, zoals gemeenten en verslavingszorginstellingen, zich voorbereiden op de inwerkingtreding van de Wet Kansspelen op afstand (Koa).

Alle informatie in de kalender wordt onder voorbehoud verstrekt. De Ksa is namelijk onder meer afhankelijk van de politieke besluitvorming en de definitieve inhoud van de wet- en regelgeving Koa (zie ook: Ministerie van J en V publiceert ontwerpen voor lagere regelgeving online kansspelen). De Koa communicatiekalender is een ‘levend’ document dat aangeeft wanneer de documenten gepubliceerd worden die inzicht bieden in de nieuwe wettelijke bepalingen.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid maakte vrijdag 4 september 2020 bekend dat de Wet Koa naar verwachting op 1 maart 2021 in werking treedt. Dat betekent dat met ingang van die datum aanvragen voor een online kansspelvergunning bij de Ksa kunnen worden ingediend.

Zes maanden later, 1 september 2021, gaat de markt voor online kansspelen open. Op die datum treedt ook het Centraal Register Uitsluiting Kansspelen (Cruks) voor zowel online als landgebonden aanbieders van risicovolle kansspelen in werking.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond