Deel dit artikel
-

Facebook rolt gamingdienst beperkt uit

Facebook heeft maandag zijn clouddienst gelanceerd als onderdeel van zijn app. Vooralsnog worden iPhones en iPads niet ondersteund omdat Apple beperkingen stelt aan apps die toegang bieden tot meerdere games. De Android app is nog in ontwikkeling.

Games worden gehost en weergegeven in de cloud. Downloads zijn dus niet nodig. Ze kunnen ook in webbrowsers worden gespeeld.

Facebook biedt de games voorlopig in delen van de Verenigde Staten aan, waaronder Californië, Texas en de Midden-Atlantische staten. Daar komen meer staten bij.

De selectie van gamegenres zal ook worden uitgebreid. De eerste releases omvatten Gamelofts Asphalt 9: Legends, Mobile Legends: Adventure van Moonton, PGA Tour Gold Shootout van Concrete Software, Qublix Games’ Solitare: Arthur’s Tale en WWE SuperCard van 2K Games.

Facebook Gaming wordt gefinancierd uit reclame. Het bedrijf spreekt over speelbare advertenties gebaseerd op HTML5. Deze hebben een sterk interactief karakter. De grens tussen games en advertenties moet vervagen. Bètapartners voor cloudspeelbare advertenties zijn 2K, FunPlus, Gameloft, Glu Mobile, Gram Games, Rovio en Wildlife Studios.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond